Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Κλασικά κουλουράκια πορτοκαλιού

H συνταγή της ημέρας: Κλασικά κουλουράκια πορτοκαλιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κλασική αλλά πάντα αγαπημένη συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού, που θα γεμίσουν αρώματα όλο το σπίτι και γεύσεις τον ουρανίσκο σας.

Υλικά

250 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. ζάχαρη
3 αβγά
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
125 ml γάλα εβαπορέ
60 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
2 βανίλιες
900 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αυγά για το άλειμμα

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα και στη συνέχεια ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύετε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι, με προσοχή όμως γιατί θα φουσκώσει. Ανακατεύετε και την αμμωνία μέσα στο γάλα.

Καθώς χτυπάτε ελαφρά, ρίχνετε τα δύο μείγματα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο, προσθέτετε το αλεύρι. Συνεχίζετε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο αλεύρι.

Κόβετε την ζύμη σε μπαλάκια και πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα κοτσίδας. Ανακατεύετε τα δύο αυγά για το άλειμμα και αλείφετε τα κουλουράκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς από κάτω και μετά περνάτε στον αέρα για 20-25 λεπτά. Aν θέλετε μπορείτε να βάλετε και σουσάμι.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και γευστικά βουτήματα πτι φουρ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και λεμόνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά cookies σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με τυρί & βασιλικό

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με τρία υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Cookies με φυστικοβούτυρο

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου