Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Αυθεντικό κεμπάπ από αρνίσιο κιμά με μπαχάρια

H συνταγή της ημέρας: Αυθεντικό κεμπάπ από αρνίσιο κιμά με μπαχάρια

Newsroom eleftherostypos.gr

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και ετοιμαστείτε για μπάρμπεκιου, ψήνοντας θεϊκά κεμπάπ.

Υλικά

1 κιλό κιμά αρνίσιο (60% κιμά, 40% λίπος από την ουρά)
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας σουμάκ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Διαδικασία

Ζητήστε από το χασάπη σας να περάσει μαζί τα διαφορετικά μέρη του κιμά από τη μηχανή. Αν δεν είναι εφικτό, ζητήστε την αναλογία κιμά-λίπους που σας έδωσα.

Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι μαζί με τα μπαχαρικά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για όση περισσότερη ώρα μπορείτε, το ιδανικό είναι 4 ώρες.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τα κεμπάπ. Τα περνάτε από καλαμάκια και ψήνετε σε σχάρα μέχρι ο κιμάς να πάρει καλό χρώμα, αλλά όχι να στεγνώσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Κόκκινο το κρέας, στο «κόκκινο» ο διαβήτης τύπου 2

Κώστας Σκαναβής

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

«Αλμυρό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι λόγω αύξησης της τιμής του κρέατος

Δημήτρης Κατσάκος

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

«Κρέας»: Υποδέχεται τη σεζόν με ακόμη πιο λαχταριστά φαγητά

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

H συνταγή της ημέρας: Παπουτσάκια με μπεσαμέλ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το «Κρέας»: Πέντε λόγοι που θα βρείτε το καλύτερο κρέας