Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τόνο του Γιάννη Στανίτσα

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τόνο του Γιάννη Στανίτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία αρωματική και πλούσια μακαρονάδα, που είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά!

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι
120 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 αντσούγιες, ξαρμυρισμένες και λεπτοκομμένες
300 γραμμ. τόνος
350 γραμμ. ντομάτα σε καρέ
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
Λίγη φρέσκια ρίγανη
1 ψιλοκομμένο πεπεροντσίνο
Πιπεριές σε καρέ
Αλάτι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το πεπεροντσίνο, το μαϊντανό και τις αντσούγιες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τον τόνο, την ντομάτα σε καρέ και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα

Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με λαχανικά, ανθότυρο και πέστο