Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Για πρωινό, για το γραφείο ή το σχολείο, ακόμη και για γεύμα συνοδεία κάποιας σαλάτας, η τυρόπιτα είναι «έρωτας»!

Υλικά

4 φύλλα κρούστας
2 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
½ κιλό φέτα
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
3 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο. Απλώνετε τέσσερα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα όλα με βούτυρο. Βάζετε τη φέτα σπάζοντάς τη σε κομμάτια και τα υπόλοιπα τυριά σε ένα μπολ.

Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε πάνω στα φύλλα. Από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα πάλι όλα με βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά σε μπολ και προσθέστε το γάλα.

Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την περιχύνετε με το μίγμα. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανή τυρόπιτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο