Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόπιτα χωριάτικη με ανθότυρο

Η συνταγή της ημέρα: Σπανακόπιτα χωριάτικη με ανθότυρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι πίτες πάντα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι… Με αυτή τη συνταγή θα γίνουν εύκολη υπόθεση ακόμη και για τις νέες νοικοκυρές.

Υλικά

1 κιλό φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι
500 γραμμ. πράσα
250 γραμμ. ανθότυρο
2 καρότα, τριμμένα
1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι
Λίγος άνηθος
Λίγος δυόσμος
2 αβγά
½ φλιτζ. λάδι

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε άφθονο καυτό νερό. Το κόβετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο λάδι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, προσθέτετε 3 πράσα ψιλοκομμένα και τα καρότα και σοτάρετε καλά το μίγμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το καλά στραγγισμένο σπανάκι, τα μυρωδικά, το τριμμένο ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα και πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ανοίγετε με τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει 5 λεπτά φύλλα.

Αλείφετε με λάδι ένα ταψί. Στρώνετε κάτω τα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση, τυλίγετε σε ρολό, αλείβετε με το λάδι που περίσσεψε και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο υπερπολύτιμος Σίδηρος

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λίγες θερμίδες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή: Κρεμώδης σπανακόπιτα με αυγό και θρυμματισμένα τυριά

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου