Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο σεφ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια, τα οποία συνοδεύει με σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

Για τον κιμά
1 κιλό ανάμικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος – 30% χοιρινός)
150 γραμμ. γαλέτα ή φρέσκο ψωμί
60 γραμμ. ελαιόλαδο
15 γραμμ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 γραμμ. ψιλοκομμένος δυόσμος
2 γραμμ. μοσχοκάρυδο
150 γραμμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο μπλέντερ
Αλάτι, πιπέρι
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σάλτσα
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Διαδικασία

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά, τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μετά ζυμώνουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 γραμμ., αλευρώνουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα υλικά και φτιάχνουμε τη σάλτσα. Το τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό και σερβίρουμε.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά κεφτεδάκια φουρνιστά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες