Ελεύθερος Τύπος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Thama»: Ο Δημήτρης Κατριβέσης κάνει το θαύμα του στην Τήνο

Newsroom eleftherostypos.gr

Την Τήνο επέλεξε ως το ιδανικότερο σκηνικό και από αυτήν εμπνεύστηκε για το «Thama» του ο Δημήτρης Κατριβέσης. Πρόκειται για το νέο του εστιατόριο, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου. Η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία: Η εκλεπτυσμένη ομορφιά, από τη μία, και η αγριάδα των τοπίων, από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και η γεύση των τοπικών προϊόντων είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο.

Το «Thama» είναι ένα εστιατόριο στο οποίο οι καλεσμένοι θα χαλαρώσουν και θα ζήσουν στιγμές ευτυχίας. Θα απολαύσουν ένα μενού με μοναδικά αρώματα και θα προετοιμαστούν για ένα γευστικό ταξίδι κατά το οποίο οι μαγειρικές παραδόσεις προσεγγίζονται με μια μοντέρνα ματιά, χωρίς σύνορα. Στο επίκεντρο του μενού βρίσκονται τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες και τα τοπικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στη γη, κάθε εποχή. Το εστιατόριο βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, στη Λεωφόρο Σταυρού Κιονίων, και θα λειτουργεί από το μεσημέρι. Η θέση και η ατμόσφαιρα προετοιμάζουν τους καλεσμένους για το γευστικό ταξίδι και τη συνολική εμπειρία φιλοξενίας που πρόκειται να προσφέρει.

Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς κυριαρχεί στο μενού, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα για να μοιράζονται στους καλεσμένους, ένας τρόπος φαγητού που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα. Στο «Thama» βασικός σκοπός είναι να διατηρηθούν η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία. Αγαπά τη μεσογειακή διατροφή, όχι μόνο ως κουζίνα αλλά επίσης και ως τρόπο ζωής. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο πώς τα τόσο εκλεπτυσμένα προϊόντα της Τήνου συνδυάζονται με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα αποτελούν τα βασικά στοιχεία όλων των πιάτων.

Σταθερές αξίες του Δημήτρη Κατριβέση παραμένουν η αειφορία και η οικολογική συνείδηση στην κουζίνα. Παράλληλα, οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και, κυρίως, η δημιουργικότητά του θα συμπρωταγωνιστούν στα πιάτα του, πάντα σε ισορροπία.