Ελεύθερος Τύπος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Villa Grigio 46»: Αέρας ιταλικής φινέτσας και γεύσης στο Φάληρο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το όνομα και οι γεύσεις του ταξιδεύουν τους απαιτητικούς της γεύσης στην πολύχρωμη Τοσκάνη, στη Ρώμη, σε κάθε μεριά της όμορφης Ιταλίας. Το «Villa Grigio 46», το έτερον ήμισυ του talk of the town εστιατορίου «Da Bruno», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα καλαίσθητο wine bar.

Πρόκειται, όμως για την ακρίβεια, για ένα aperitivi e vino bar μέσα σε έναν έξοχο, καταπράσινο, ανθισμένο και δροσερό κήπο, περίκλειστο από ψηλά δέντρα, με διάσπαρτα τραπεζάκια που φτιάχνουν γωνιές για χαλάρωση αλλά και με τεχνολογικές ευκολίες σε ολόκληρο τον χώρο. Η σάλα στεγάζεται σε ένα κομψά ανακαινισμένο αστικό κτίσμα του 1930 σε ήσυχες γκρι αποχρώσεις και αφαιρετικό ύφος, μεγάλη μπάρα, ξύλινο πάτωμα και φωτισμό από θεατρικούς προβολείς.

Καφές, aperitivi, μια εξαιρετική wine list (85 ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών και ελληνικών κρασιών και με το ποτήρι), πολλές γκράπες, λιμοντσέλο Villa Massa, κοκτέιλ ιταλικής έμπνευσης, κλασικά (negroni, aperol spritz, rossini, bellini) αλλά και in house συνταγές όπως Sangria Bianca, Plaza Fontana, Don Corleone. Ολα, φυσικά, συνοδεύονται -χωρίς χρέωση- από φινετσάτα ιταλικά fingerfood όπως tramezzini με ντοματίνια και μοτσαρέλα, με προσούτο και μαριναρισμένο αχλάδι, φοκατσίνια με μελάνι κ.ά. Κάθε Κυριακή σερβίρεται και brunch.

INFO
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, Τηλ.: 2109812080

Προτεινόμενα για εσάς

«Mystilli»: Η Αδριανού βρήκε το γευστικό της στέκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το «Σαρδελάκι» απέκτησε «αδερφάκι» στα Βόρεια Προάστια

«The Albion»: Φαγητό και ποτό στον πιο δροσερό κήπο της Αθήνας

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»: Υπέροχη θέα, καλοκαιρινό μενού

«Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ»: Ο νέος προορισμός για γαστρονομικές και fine drinking εμπειρίες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Βόλος: «Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας που… βιάστηκε να ανοίξει

Tinad

«Buba»: Όαση έθνικ γεύσεων στην Κηφισιά

Η «Σπονδή» υποδέχεται την άνοιξη με πολλές εκπλήξεις

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«La Grande Famiglia»: Μία μεγάλη οικογένεια γεύσεων

Κατερίνα Θεοδωροπούλου