ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εποχή του γνωστού εστιατορίου «Τηλέμαχος» ξεκίνησε τη δεκαετία του 50’, ενώ σήμερα εξελίσσεται αυτή η οικογενειακή ιστορία.

Τρίτη γενιά πλέον εστιατόρων, έχοντας κληρονομήσει γνώσεις κι αντλήσει διδάγματα, οι σημερινοί ιδιοκτήτες έκαναν το επόμενο βήμα δημιουργώντας εστιατόρια-σταθμούς στην εξέλιξη της ελληνικής κρεατοφαγίας με αλλεπάλληλες βραβεύσεις στο ενεργητικό τους.

Υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, επιμονή στη λεπτομέρεια και βαθιά αφοσίωση στην ουσιαστική, ατόφια γεύση δίνουν το στίγμα ενός χώρου όπου το κρέας είναι έμπνευση. Η πρώτη ύλη έχει καθοριστική βαρύτητα στο «Τηλέμαχος Athens», το εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και προσφέρει γευστικό φαγητό υψηλής ποιότητας από το μεσημέρι και έχει διακριθεί με βραβείο ελληνικής κουζίνας 2017 και 2018.

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

To tartare κόβεται στο χέρι και οι παραδοσιακές ψησταριές, η rotisserie και ο φούρνος Josper ψήνουν κάθε κομμάτι με περισσή ακρίβεια. Αρνί και πρόβατο, μαύρος χοίρος, μοσχάρι και βοδινό από ελληνικές φάρμες φυσικής, παραδοσιακής κτηνοτροφίας, αλλά και τρυφερό αμερικάνικο Black Angus και βελούδινη, βουτυράτη ιταλική Fassona Piemontese, κλασικές και ασυνήθιστες κοπές και σιτέματα, όλα παίζουν το ρόλο τους σε ένα πολυεπίπεδο σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα.

«Τηλέμαχος»: Εδώ όπου το καλό κρέας πρωταγωνιστεί

Η μοναδική συλλογή από ελληνικά αλλαντικά βάζει τις τελικές ψηφίδες σε ένα συναρπαστικό κρεατικό ταμπλό που καλύπτοντας όλες τις πιθανές γευστικές αποχρώσεις από το Τ-Βοne και την Picanha, μέχρι το κοκορέτσι ή τον πρόβειο παστουρμά μακράς ωρίμανσης, είναι δύσκολο να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Info
Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Τηλ.: 2103613300

Προτεινόμενα για εσάς

«Casa Victoria»: Aρωμα και γεύση Ιταλίας… στη Βάρκιζα

«Το KREAS»: Άνοιξε τις πόρτες του με νέο θεϊκό μενού

«Ψαράκια και θαλασσινά»: Στον παράδεισο των καλοκαιρινών γεύσεων

ΗΠΑ: Εστιάτορας προσφέρει δουλειά σε…. διαρρήκτη που εισέβαλε στο εστιατόριό του

Μαρίνα Μπενέκου

ΗΠΑ: Γενναιόδωρος εστιάτορας ξοδεύει 2.000 από την διαφημιστική του καμπάνια για να βοηθήσει τους ανταγωνιστές του στην πανδημία

Μαρίνα Μπενέκου

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το «πριβέ» εστιατόριο σε διαμέρισμα της πόλης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πολυτελές εστιατόριο λειτουργούσε πριβέ για λίγους και… εκλεκτούς στη Θεσσαλονίκη

Evanthia Karra

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί στις Μαλδίβες είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση- Για 80.000 δολάρια το βράδυ!

Μαρίνα Μπενέκου

«Mastello»: Με νησιωτικό αέρα έφτασε στην Αργυρούπολη