Ελεύθερος Τύπος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Ακροβόλι»: Το καλύτερο ψάρι στα Νότια Προάστια

«Ακροβόλι»: Το καλύτερο ψάρι στα Νότια Προάστια

Newsroom eleftherostypos.gr

Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό γνωρίζουν ότι το ψάρι θέλει μαεστρία για να το ψήσεις, να το μαγειρέψεις, να καταφέρεις να αποδώσεις στο πιάτο 100% τη νοστιμιά και την «αρχοντιά» του.

Γι’ αυτό οι σεφ που ασχολούνται με τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι λίγοι και εκλεκτοί! Ένας από αυτούς, ο Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής, ο οποίος μετά από πολλές δεκαετίες στις κουζίνες γνωστών εστιατορίων, δημιούργησε με τη Σάντρα Ραμπάτ ένα ζεστό και φιλόξενο μαγαζί όπου το ψάρι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Φέροντας το όνομα «Ακροβόλι», που σημαίνει μολυβένιο βαρίδι που τοποθετείται κοντά στα αγκίστρια της πετονιάς, ξεχωρίζει για την ταυτότητα και τον αυθεντικό του χαρακτήρα τόσο στο χώρο και τη διακόσμηση όσο και στο μενού.

«Ακροβόλι»: Το καλύτερο ψάρι στα Νότια Προάστια

Όστρακα ωμά -όπως κυδώνια και γυαλιστερές-, θεϊκά αλίπαστα -όπως καπνιστό φιλέτο πέστροφας-, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά -όπως λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα, καραβιδόψυχα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ- σας δίνουν μία μικρή γεύση τού τι θα ακολουθήσει…

Οι επιλογές πολλές και οι περισσότερες από αυτές πεντανόστιμες και δελεαστικές. Σπαγγέτι με αβγά αχινού και καπνιστό σολομό, ψαρόσουπα από ροφό και σφυρίδα με φρέσκα λαχανικά είναι δύο μόνο από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε, όπως άλλωστε και κάποιο από τα ολόφρεσκα ψάρια που μυρίζουν κυριολεκτικά θάλασσα.

«Ακροβόλι»: Το καλύτερο ψάρι στα Νότια Προάστια

Άξιες αναφοράς και οι πολύ καλές τιμές! Ο Ξενοφών και η Σάντρα σπάνε τα καθιερωμένα και αποδεικνύουν με τις τιμές του μαγαζιού τους ότι το καλό και φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, ένα εκλεκτό γεύμα σε έναν υπέροχο χώρο, δεν κοστίζει μια μικρή περιουσία, κάνοντας και σε αυτό το κομμάτι τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα εστιατόρια ψαρικών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που στα διπλανά τραπέζια θα δείτε να κάθεται η ανφάν-γκατέ της κοσμικής ζωής της Αθήνας!

Info
Ποσειδώνος 14, Βούλα, Τηλ. 2108990152

Προτεινόμενα για εσάς

Hooters: Σάλος με τη νέα στολή για τις σερβιτόρες- «Μοιάζει με εσώρουχο!»

Μαρίνα Μπενέκου

Χρυσοί Σκούφοι 2021: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – Οι σεφ που διακρίθηκαν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η εστίαση ήταν μόνο η αρχή – Τι και πότε θα ανοίξει στη συνέχεια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εστίαση: Κλειστή μουσική και σπίτι στις 23:00 – Τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των καφέ και εστιατορίων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εστίαση: Χωρίς μουσική και κλείσιμο στις 22:45 – Τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των καφέ και εστιατορίων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με SMS 6 η μετακίνηση για εκκλησίες, πασχαλινό τραπέζι, καφετέριες και εστιατόρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επιχείρηση «άδειο πιάτο»: «Καμπάνες» σε όποιον δεν τρώει όλο το φαγητό του στα εστιατόρια

Evanthia Karra

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι για το κλείσιμο των εστιατορίων: Τι θέλουν να δεχόμαστε πελάτες μόνο για ύπνο;

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κλείνουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων για τα ρεβεγιόν – Όλη η απόφαση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom