Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκίνησε και τι καλύτερο από κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

500 γραμμ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
200 γραμμ. μύδια
300 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Διαδικασία

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε με το κρεμμυδάκι το κριθαράκι για να νοστιμίσει. Προσθέτετε τα θαλασσινά (αφού έχετε βράσει τα μύδια για να ανοίξουν) και σβήνετε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί βάζετε τα καρυκεύματα, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί ελαφρώς το φαγητό. Σιγοβράζετε και ανακατεύετε συχνά. Όταν δέσει η σάλτσα και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, σβήνετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί

admin

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά από τον Χρήστο Τζιέρα

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με καραβίδες από τον Τάσο Αντωνίου