Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει ένα διαφορετικό σουφλέ, χωρίς ζυμαρικά και ψωμί, αλλά με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι.

Υλικά

4 πατάτες
500 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γραμμ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γραμμ. γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι.

Τις αφαιρείτε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τις πατάτες. Μοιράζετε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνετε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνετε τη γραβιέρα τριμμένη.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τρία τυριά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου