Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδάκι κρασάτο με σαλτσούλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας πρέπει να είναι πλούσιο και το χταποδάκι κρασάτο με σαλτσούλα είναι από τις τέλειες επιλογές.

Υλικά

1 χταπόδι 1,5 έως 2 κιλά
4-5 κρεμμύδια ξερά
5-6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό κόκκινο κρασί
4-5 φύλλα δάφνης
Μαύρο πιπέρι σε σπόρους
200 γραμμ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας πελτές

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό και το ανακατεύετε συχνά. Αφού βράσει, κόβετε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα πλένετε.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε καλά σε σιγανή φωτιά με το λάδι ώσπου να ροδίσουν αρκετά. Κατόπιν, προσθέτετε τα σκόρδα ολόκληρα, το κομμένο χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.

Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Επιπλέον, ρίχνετε τον μισό ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι. Σιγοβράζετε το χταπόδι σκεπασμένο μία ώρα περίπου και θα έχετε ένα νόστιμο φαγητό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδοκεφτέδες από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο