Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στρώνει κυριακάτικο τραπέζι, φτιάχνοντας κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού και δεντρολίβανο.

Υλικά

8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού με την πούλπα του
½ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
2 πορτοκάλια, ξύσμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
Μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Αλατίζετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύετε με αναδευτήρα.

Περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτετε με μια μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175. Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Ψήνετε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160.

Συνεχίζετε να ψήνετε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74 βαθμούς (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο). Κάθε 20 λεπτά περιβρέχετε τα μπούτια κοτόπουλο με το ζουμί τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα πορτοκαλιού από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι