Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια αλά κρεμ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα μανιτάρια αλά κρεμ μπορούν να συνοδέψουν θεϊκά φιλετίνια κοτόπουλου ή κάποιο μοσχάρι.

Υλικά

450 γραμμ. μανιτάρια λευκά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν, ψιλοκομμένο
110 γραμμ. crème fraiche ή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Κόβετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.

Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το εστραγκόν. Ρίχνετε την crème fraiche και μαγειρεύετε σε υψηλή φωτιά για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρά.

Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα ζεστό πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

Προτεινόμενα για εσάς

Ανείπωτη τραγωδία στη Φλώρινα: Πέθανε ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Φλώρινα: Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

H συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο α λα κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου