Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει το πιο νόστιμο κοντοσούβλι κοτόπουλου, που τρελαίνει με τη γεύση του.

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο, κομμένο σε μεγάλους κύβους (3 εκ.)
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και λευκό πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπουλο σε κύβους που έχετε κόψει. Ανακατεύετε, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Έπειτα τα περνάτε σε μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, κομμάτι κομμάτι και ψήνετε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 5 λεπτά περίπου απ’ όλες τις πλευρές.

Τελειώνετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 6 λεπτά ακόμη. Εάν τα ψήσετε στη σχάρα (bbq), χρειάζονται 10-12 λεπτά περίπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με θυμάρι, μέλι και σάλτσα μουστάρδας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σταμναγκάθι αυγολέμονο

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry με κοτόπουλο και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου

Λάμπρος Κατσαρός

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι στον φούρνο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου