Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει λαχταριστές αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες.

Υλικά

225 γραμμ. τυρί κρέμα
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για γαρνιτούρα
150 γραμμ. φράουλες, κομμένες σε φέτες + επιπλέον για γαρνιτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
8 φέτες ψωμί για τοστ
3 αυγά
80 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη. Αλείφετε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τις 4 από τις 8 φέτες ψωμιού.

Από πάνω τοποθετείτε τις άλλες 4 φέτες ψωμιού ώστε να δημιουργήσετε ένα σάντουιτς. Κλείνετε και πιέζετε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε με αυγοδάρτη. Σε ένα τηγάνι λιώνετε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Βουτάτε κάθε σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αυγών, στραγγίζετε και τοποθετείτε στο ζεστό τηγάνι. Ψήνετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ξεροψηθεί ελαφρώς.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα σάντουιτς. Αφαιρείτε τα σάντουιτς από το τηγάνι, τα τοποθετείτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε σε πιάτο. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη, γαρνίρετε με φράουλες και σερβίρετε τις αυγοφέτες ζεστές.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη γρανίτα φράουλα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με φράουλες του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

Δημήτρης Ντόγκας

Φράουλες: Ποιοι τις καταναλώνουν άφοβα και ποιοι πρέπει να προσέχουν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού λευκή με φράουλες

H συνταγή της ημέρας: Γιαουρτογλυκό με oreo και φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμο και light γιαουρτογλυκό