Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στρώνει κυριακάτικο τραπέζι, σερβίροντας φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού.

Υλικά

Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
1/3 φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σκόνη τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάρετε μία πάστα. Αλείφετε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με την πάστα και αφήνετε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο, ψήνετε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα πιπεριού: Στη συνέχεια, χωρίς να σκουπίσετε το σκεύος, βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

Αφαιρείτε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το κόρν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και την κρέμα γάλακτος.

Μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει. Περιχύνετε κάθε φιλέτο με 2 κουταλιές από τη σάλτσα πιπεριού και σερβίρετε συνοδεύοντας τα με τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου