Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε 10 μόλις λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με pesto.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
100 γραμμ. παρμεζάνα
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι & λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του βασιλικού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες με ντομάτα & φέτα – Ό,τι πιο νόστιμο και καλοκαιρινό έχετε φάει

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μανούρι και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Φαρφάλες με τόνο και μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου