Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε 10 μόλις λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με pesto.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
100 γραμμ. παρμεζάνα
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι & λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του βασιλικού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λινγκουίνι με καραμελωμένα ντοματίνια και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπέσιαλ μακαρονάδα με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες