Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Κύμα αρνητών και… μαϊμού εμβολιασμών

«SOS» από τον ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα «είναι μία προειδοποίηση»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Με «κύμα» αρνητών του εμβολίου και της πανδημίας είναι αντιμέτωπες οι υγειονομικές αρχές, καθώς τα περιστατικά αντίδρασης αυξάνονται και εκφράζονται ποικιλοτρόπως. Το φαινόμενο αρνητών της διασωλήνωσης λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το ιατρικό προσωπικό που δίνει «μάχη» για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, μάλιστα, που υγειονομικοί δέχονται επιθέσεις από πολίτες και ομάδες, τη στιγμή που εικονικοί εμβολιασμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 47 άτομα έχουν λάβει πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, σκάνδαλο που οδηγεί σε αυστηρό νόμο για «μαϊμού» εμβολιασμούς.

Μετά την 54χρονη στον «Ευαγγελισμό», της οποίας ο… αγώνας κατά της διασωλήνωσης έγινε ευρύτερα γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -η γυναίκα έχασε τη ζωή της και είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα-, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και άλλα περιστατικά.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη και είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν αντιμετωπίσει και οι γιατροί των νοσοκομείων αναφοράς της Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας, όμως, στο τέλος με την πειθώ να μη φτάσουν στα… άκρα.

Προπηλακισμός

Αίσθηση προκαλεί συμβάν προπηλακισμού προσωπικού που έλαβε χώρα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, 28 Αυγούστου. Οπως προκύπτει από πληροφορίες από εργαζομένους του νοσοκομείου, η ιστορία ξεκίνησε με 48χρονη που νοσηλευόταν με Covid-19 στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος και παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της αναπνευστικής της κατάστασης, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να κρίνουν απαραίτητη τη διασωλήνωσή της.

Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συναίνεσε ενώπιον τεσσάρων υγειονομικών και κανονίστηκε η διακομιδή της στο «Σωτηρία», εφόσον στο «Θριάσιο» δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη. Το βράδυ στο νοσοκομείο εισέβαλαν περίπου 20-25 άτομα, λίγοι εξ αυτών ανέβηκαν στην Πνευμονολογική Κλινική και προπηλάκισαν τους υγειονομικούς ζητώντας… εξηγήσεις για τη διασωλήνωση της 48χρονης. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να αποχωρήσουν. Σημειώνεται ότι εισβολή «αρνητών» της πανδημίας είχε σημειωθεί πριν από μερικούς μήνες και στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Εισαγγελέας

«Είναι αναμενόμενο για εμάς να έχουμε τέτοια συμβάντα από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Covid-19», αναφέρει στον «Ε.Τ.» η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Αθηνών-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας ότι στο εξής θα αυξάνονται. «Σκοπός είναι να τα αντιμετωπίζουμε άμεσα και με ψυχραιμία και να προχωράμε στη δουλειά μας», προσθέτει. Η αντιμετώπιση, όπως εξηγεί σχετικά με τη διαδικασία η κ. Παγώνη, περιλαμβάνει εισαγγελική παρέμβαση εφόσον έχουν ενημερωθεί τόσο οι ασθενείς όσο και η οικογένεια για μια ιατρική πράξη. Με εντολή εισαγγελέα οι γιατροί μπορούν να προχωρήσουν σε διασωλήνωση χωρίς να μπορεί να παρέμβει δικηγόρος. Συνήθως η εντολή από εισαγγελέα μπορεί να εκδοθεί και την ίδια ημέρα, αναλόγως και του πόσο σοβαρά είναι ο κάθε ασθενής.

Ερευνα

Την ίδια στιγμή, κύκλωμα παροχής βεβαιώσεων «μαϊμού» εμβολιασμών έναντι αμοιβής εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές, ερευνώντας την υπόθεση έκδοσης ψεύτικων πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής αρχικά κατήγγειλε στην Αστυνομία τι ακριβώς συνέβαινε στο Κέντρο Υγείας, ενώ ο εισαγγελέας αναμένεται σήμερα να αναθέσει την προκαταρκτική έρευνα σε κάποια ανακριτική αρχή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας, από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ζήτησε να διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση καθώς και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», δήλωσε.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι εξετάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών. «Η διενέργεια “εικονικών” εμβολιασμών συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα με ποινικές προεκτάσεις και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», σημειώνει με ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης και προσθέτει: «Οι ελάχιστοι επίορκοι θα βρεθούν και θα υποστούν τις συνέπειες».

Με συνεργό

Η διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται να είχε τουλάχιστον μία συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαιναν στην επιβεβαίωση των «αόρατων» εμβολιασμών. Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν εντοπίσει την ταυτότητα χρήστη, που οδηγούν στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορονοϊού σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους.

Χιλιάδες περισσότεροι

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί πολιτών, την ώρα που ο αριθμός των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας είναι περίπου 6.000 άτομα. Οι επιπλέον εμβολιασμένοι φαίνεται πως είναι από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 47 ήταν τα άτομα που έλαβαν πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να εμβολιαστούν, μόνο τον Αύγουστο, με τις εισαγγελικές αρχές να πηγαίνουν το χρόνο πίσω και να εξετάζουν αν οι «συγκεκριμένοι κωδικοί» έχουν δώσει πιστοποιητικά «μαϊμού» εμβολιασμών και τους προηγούμενους μήνες και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Κορονοϊός: Η Κομισιόν υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: «Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους» – Τι είπαν Παπαευαγγέλου – Θεοδωρίδου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Παγώνη: Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νίκος Βέρτης: Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή – Ποιο συγγενικό του πρόσωπο έχασε από κορονοϊό [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Επίσκεψη στον οδοντίατρο: Διευκρινίσεις για το rapid test – Ποτέ είναι υποχρεωτικό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Λύματα: Οριακή πτώση του ιικού φορτίου δείχνουν τα στοιχεία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: 544 κρούσματα στην Αττική, προβληματίζει η Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 21/09: 3.040 νέα κρούσματα – 42 νέοι θάνατοι – 333 διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ποια πρέπει να κάνουν οι έγκυες και πότε

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom