Newsroom eleftherostypos.gr
Κορωνοϊός-κρούσματα 18/01: Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 320 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148925, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5763 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45578 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
322 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 231 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1031 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5488 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3234 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Καιρός-κακοκαιρία Λέανδρος: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική και πού χρειάζονται αλυσίδες
Ο καιρός… τρελάθηκε: Στα «λευκά» η Σαχάρα – Χιόνισε στη Σαουδική Αραβία
«Σκότωσα τη μάνα σου»: Το τηλεφώνημα του Νορβηγού που καταζητείται για τη δολοφονία στα Χανιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr