ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός – Ασθενής με COVID19 μιλά μέσα από το νοσοκομείο: Είναι πολύ ύπουλος ιός- Δεν μπορούσα να αναπνεύσω

Κορωνοϊός: Σταθεροποιείται η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία – Βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχή της Φλώρινας

Newsroom eleftherostypos.gr

ΚορωνοϊόςΗ Συράινα Κούτρα μία νέα κοπέλα περνά δύσκολες στιγμές καθώς νόσησε από COVID19 όμως δεν τα βάζει κάτω!

Η Συράινα έκανε γνωστή την περιπέτεια της υγείας της θέλοντας να αποδείξει πως ο κορωνοϊός όχι μόνο υπάρχει και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα, αλλά και ότι πρέπει να τον πάρουμε όλοι πολύ σοβαρά υπόψη! Η ίδια μίλησε στο parnesnews.gr για τον αγώνα που δίνει μέσα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύετε.

«Σε σχέση με τον εφιάλτη που πέρασα 7 ημέρες στο σπίτι πριν έρθω εδώ, θεωρώ ότι βιώνω ένα μικρό θαύμα» αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει λέγοντας «δεν μπορούσα να αναπνεύσω χωρίς υποστήριξη οξυγόνου και ειδικών εισπνεόμενων και γλίτωσα τη διασωλήνωση στο τσακ. Οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της υγείας μου γιατί μέρα με την ημέρα δυναμώνω, τα συμπτώματα υποχωρούν, αλλά δεν σας κρύβω ότι δύο φορές, επιτέθηκε πολύ ύπουλα εκεί που ήμουν καλύτερα, με χτυπούσε αλλού και με πήγαινε μέρες πίσω. Νοσηλεύομαι ήδη 15 ημέρες»

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Συραίνα πριν απ’ όλα να σου ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Μία γρήγορη διαπίστωση: Είσαι η μοναδική από την περιοχή (παρότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά κ επιβεβαιωμένα) που δημόσια παραδέχτηκες ότι νοσείς από COVID 19. Καταρχήν πως το ανακάλυψες; Ποια ήταν τα πρώτα συμπτώματα;

Η Συράινα Κούτρα

Σας ευχαριστώ πάρα μα πολύ για τις ευχές εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και σε όσους ήταν άτυχοι να έχουν όσο πιο ελαφριά νόσηση.

Εσύ με ξέρεις. Γενικά εγώ δεν είμαι άνθρωπος να κρύβω τι μου συμβαίνει. Δεν είμαι δήθεν και έχω το θάρρος να αντιμετωπίζω ότι μου συμβαίνει με αξιοπρέπεια.

Θεωρώ ότι ο καθένας μας μπορεί να το πάθει όπως κι εγώ άλλωστε – γιατί και εγώ, παρόλο που πρόσεχα πολύ,κόλλησα από ανευθυνότητα άλλων που ήταν πχ ασυπτωματικοί φορείς του covid  και δυστυχώς κυκλοφορούσαν χωρίς καμία προστασία για κακή μου τύχη.  Δυστυχώς, μπήκα σε αυτόν τον εφιάλτη που λέγεται covid μαζί με πολλούς πολλούς άλλους… Υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην το έλεγα, αλλά όταν βιώνεις κάτι τόσο τραυματικά πρωτόγνωρο και πραγματικά παλεύεις για την ζωή σου, δεν χώρα ο στρουθοκαμηλισμός. Είναι σημείο των καιρών και δεν υπάρχει λόγος να ντρέπομαι και σαφώς ένιωσα την ανάγκη να πω την δική μου αλήθεια γιατί ο κόσμος έχει τρομερή διαστρέβλωση πληροφοριών στην αντίληψη του.

Το ανακάλυψα από τα συμπτώματα διότι είχα μελετήσει πολύ καλά τι εστί covid λόγω της δικής μου πάθησης (έχω ΧΑΠ και χρόνιο βρογχικό άσθμα).

Τα συμπτώματα με βεβαίωσαν ότι είμαι θετική. Δεν είχα γεύση και όσφρηση, δέκατα ακατέβατα και φυσικά βήχα τρομερό, γιατί ο covid χτυπά όπου έχει αδυναμία ο ασθενής και εμένα μου προκάλεσε βαριάς μορφής πνευμονία με πολύ μεγάλη δυσκολία  στην αναπνοή και τρομερή  κόπωση.

Σαφώς το τεστ το επιβεβαίωσε μια μέρα μετά. Εγώ ανήκω και στην κατηγορία των νοσούντων με επιπλοκές λόγω ιατρικού ιστορικού μου.

Τηρούσες κατά γράμμα τους κανόνες των ειδικών πριν εκδηλώσεις συμπτώματα;

Βεβαίως και το αστείο είναι ότι ήμουν εξ αρχήν υπέρμαχος της τήρησης των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης.

Αλλά πχ το αντικείμενο εργασίας μου, έχει να κάνει με κοινό και γενικότερα έχω πάντα  κόσμο γύρω μου, οπότε από αμέλεια κάποιου δεν ήταν καθόλου δύσκολο να κολλήσω εγώ όπως και όλοι όσοι νοσούν. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο δυστυχώς. Κολλάει ακόμα και από τα μάτια… Ίσως κάπως έτσι κόλλησα και εγώ…

Πως αισθάνεσαι όσο περνούν οι μέρες και νοσηλεύεσαι; Τι λένε οι γιατροί;

Σε σχέση με τον εφιάλτη που πέρασα 7 ημέρες στο σπίτι πριν έρθω εδώ, θεωρώ ότι βιώνω ένα μικρό θαύμα.

Ήρθα για νοσηλεία σε τραγική κατάσταση. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω χωρίς υποστήριξη οξυγόνου και ειδικών εισπνεόμενων και γλύτωσα τη διασωλήνωση στο τσακ.

Για καλή μου τύχη  έχω πολύ καλή εξέλιξη σε σχέση με την ζημιά που έχω υποστεί σε ότι αφορά τον covid 19. Οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της υγείας μου γιατί μέρα με την ημέρα δυναμώνω, τα συμπτώματα υποχωρούν, αλλά δεν σας κρύβω ότι δύο φορές, επιτέθηκε πολύ ύπουλα εκεί που ήμουν καλύτερα, με χτυπούσε αλλού και με πήγαινε μέρες πίσω. Νοσηλεύομαι ήδη 15 ημέρες.

Τι θα συμβούλευες ως παθούσα πλέον τον κόσμο κυρίως εκείνους που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού αλλά και αρνούνται την χρήση μάσκας;

Εγώ εξ αρχής λόγω των συγγενών μου που δουλεύουν στα νοσοκομεία με covid 19 ήξερα τι συνέβαινε και πάντα αντιδρούσα για την αμέλεια των τρίτων. Δυστυχώς, ούτε εγώ γλίτωσα.

Είναι ένας πολύ ύπουλος ιός, δύσκολος μη αντιμετωπίσιμος κατά μεγάλο ποσοστό, προκαλεί πολλές και κυρίως σοβαρές επιπλοκές. Οι νοσοκόμοι και οι γιατροί κάνουν τιτάνιες προσπάθειες!

Δεν σου κρύβω πως προς μεγάλη μου λύπη φεύγουν άνθρωποι έτσι απλά. Και φεύγουν αρκετοί πιστέψτε. Απλά σβήνουν… Φεύγουν στον ύπνο τους… Δεν είναι αστείο σαφώς δεν είναι ψέμα, είναι πολύ επικίνδυνος και κατά μεγάλο ποσοστό θανατηφόρος. Να ακούτε τους ειδικούς και μόνο! Κανέναν άλλον!

Εγώ στάθηκα τυχερή στην ατυχία μου γιατί όπως προανέφερα δικοί μου άνθρωποι είναι στο χώρο της υγείας, δίνοντας μου συμβουλές αντιμετώπισης τις πρώτες μέρες, ίσως απέφυγα τα χειρότερα γιατί πειθαρχούσα. Όλοι γνωρίζουν ότι η μητέρα μου και τα αδέλφια της προέρχονται από το χώρο της υγείας και οι συμβουλές τους έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, χωρίς την βοήθεια τους, τόσο την νοσηλευτική, όσο και την ψυχολογική, ίσως δεν θα τα είχα καταφέρει τόσο καλά, παρ ότι είμαι δυνατός χαρακτήρας γενικά και πιστέψτε με η ψυχολογία σε ένα μοναχικό αγώνα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι απέναντι στο θεριό του covid.

Εγώ ήμουν πολύ τυχερή, άλλοι συνάνθρωποι μας νοσούντες, δυστυχώς νοσούν μόνοι και αβοήθητοι χωρίς ένα μπολ σούπας έξω από την πόρτα τους.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο να  τονίσω τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι Νοσηλευτές απέναντι σε αυτόν τον άνισο πόλεμο με τον COVID χωρίς καν τα κατάλληλα φάρμακα. Είναι ήρωες και είμαι ευγνώμων!

Πηγή: parnesnews.gr

Ειδήσεις 

Αγία Βαρβάρα: Σοκάρει η κόρη της 50χρονης: Καθόμουν στο δωμάτιό μου, έτρεμα και άκουσα τη μαμά μου να ουρλιάζει

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με ψαροκάικο στα Άδανα – Νεκροί ανασύρθηκαν 4 ψαράδες

Από 27 Νοεμβρίου ξεκινούν πληρωμές από τα 800άρια 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Βραζιλία: 50.909 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός-Γαλλία: Κάτω του ορίου των 10.000 τα νέα κρούσματα για τρίτη συναπτή ημέρα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Έστησε μονάδα Covid στο σπίτι του για να φροντίσει την θετική στον ιό πεθερά του

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Θετικός ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Ανδρέας Ντίνης

«Εφτασα ένα βήμα πριν από τη διασωλήνωση» – Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος μιλά στον Ε.Τ για τη μάχη με τον κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός-Ιταλία: 19.350 κρούσματα και 785 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Νέο σοκ! Κατακόρυφη άνοδος στα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – κρούσματα 01/12: 2.199 κρούσματα, 111 νεκροί και 596 διασωληνωμένοι

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Πέθανε 50χρονος αστυνομικός από τη Ροδόπη – Πάλευε για 10 μέρες στη ΜΕΘ

Ανδρέας Ντίνης