Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

5 tips για πιο ευχάριστη χρήση της μάσκας προστασίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι μάσκες προστασίας φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν- τουλάχιστον προς το παρόν. Σας προτείνουμε 5 tips που θα σας κάνουν την ζωή με την μάσκα κάπως πιο ανέμελη!

1. Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά σας

Όσοι φορούν γυαλιά θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι ο συνδυασμός τους με την μάσκα είναι προβληματικός, καθώς οι φακοί θολώνουν συχνά. Ο καλύτερος τρόπος για να το περιορίσετε είναι απλός: Να τα πλένετε καθημερινά με νερό και σαπούνι και να τα αφήνετε να στεγνώνουν με τον αέρα. Το όφελος είναι διπλό, καθώς το συχνό πλύσιμο τα καθιστά μικρότερη εστία μικροβίων.

2. Πώς να αναπνέετε πιο ευχάριστα

Όσο καθαρή και να είναι η μάσκα μας, αποκτά δυσάρεστη αίσθηση όταν αναπνέουμε μέσα από αυτήν καθημερινά. Για να γίνει η εμπειρία της μάσκας πιο ευχάριστη, αρωματίστε μια καθαρή μάσκα με μικρή ποσότητα από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, π.χ. έλαιο λεβάντας, ευκαλύπτου ή μέντας. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε προηγουμένως σιγουρευτεί ότι κάτι από όλα αυτά δεν σας προκαλεί αλλεργία.

3. Πώς να μην σας πονάνε τα αυτιά

Η χρήση της μάσκας για αρκετούς είναι επώδυνη διαδικασία, καθώς τα λάστιχά της τους προκαλούν πόνο και ευαισθησία στα αυτιά. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, περάστε από έναν συνδετήρα σε κάθε λάστιχο και αφού τα φέρετε πίσω από το κεφάλι σας (χωρίς να τα ακουμπάτε στα αυτιά), ενώστε τους συνδετήρες μεταξύ τους.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ράψετε δύο μεγάλα κουμπιά πάνω σε κάποιο καπέλο ή κορδέλα για τα μαλλιά και να περνάτε τα λάστιχα στα κουμπιά αντί τα αυτιά σας. Όποια μέθοδο κι αν προτιμήσετε, βεβαιωθείτε ότι η μάσκα είναι στην σωστή θέση.

4. Εάν η μάσκα σας είναι πολύ μικρή ή μεγάλη

Εάν δεν μπορείτε εύκολα να βρείτε μάσκες που να καλύπτουν το πρόσωπό σας επαρκώς, δέστε ένα κορδόνι ή σπάγκο σε κάθε λάστιχο και δέστε τα κορδόνια μεταξύ τους στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εάν, πάλι, η μάσκα σας έρχεται κάπως μεγάλη, κάντε από έναν κόμπο στο κάθε λαστιχάκι και φορέστε την, προσέχοντας ώστε οι κόμποι να είναι πίσω από τα αυτιά σας και να μην δημιουργούν ανοίγματα στην μάσκα.

5. Ο καλύτερος τρόπος να την αποθηκεύετε

Όταν φοράμε την μάσκα μας, η υγρασία που παράγεται από την αναπνοή μας την καθιστά νωπή. Ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος να την αποθηκεύσουμε στο μεσοδιάστημα από χρήση σε χρήση είναι μέσα σε μια απλή χαρτοσακούλα. Η χαρτοσακούλα επιτρέπει στην μάσκα να αερίζεται, αλλά ταυτόχρονα κλείνει αποτελεσματικά προστατεύοντάς την.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr