Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο Παρίσι μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Newsroom eleftherostypos.gr

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τη γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά το Παρίσι, καθώς ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει χτυπήσει ξανά κόκκινο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αναφορά της Κυριακής 3 Οκτωβρίου, στο Παρίσι καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, σ’ένα σύνολο των 1.895 ως τώρα, ενώ αυτή την στιγμή 432 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Île-de-France, όπου ανήκει και το Παρίσι, οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 2.110 με 393 να βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας ως τώρα οι θάνατοι έχουν αγγίξει συνολικά τους 8.133.

Λαμβάνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης υπόψη, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean Castex προανήγγειλε την επιβολή νέων μέτρων στο Παρίσι, τα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ στη γαλλική πρωτεύουσα, τα οποία δεν θα είναι σε θέση να εισάγουν νέους κανόνες υγιεινής, θα χρειαστεί να κλείσουν εντελώς, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της πόλης της Μασσαλίας.

Από την άλλη, όσα  θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες της Κυβέρνησης θα μπορούν να μένουν ανοιχτά μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Στα Πανεπιστήμια, επίσης,  οι αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρούν πληρότητα έως και 50%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, η εργασία από το σπίτι θα πρέπει να «τεθεί σε προτεραιότητα», όπου αυτό είναι εφικτό.

«Τα μέτρα είναι απαραίτητα για να κάμψουμε την διάδοση του ιού και θα ισχύσουν τόσο στο Παρίσι, όσο και στα τρία διαμερίσματα που το περιβάλλουν, τουλάχιστον για δυο εβδομάδες», διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση την Κυριακή, δήλωσε ότι αναγνωρίζει πως τα κλειστά μπαρ θα επιφέρουν μια κατάσταση δύσκολη για τους Παριζιάνους.

«Είμαστε Γάλλοι, μας αρέσει να πίνουμε, να τρώμε, να ζούμε, να χαμογελάμε και να φιλάμε ο ένας τον άλλο», είπε στα κανάλια LCI και Europe 1.

Στις 26 Σεπτεμβρίου στην  Μασσαλία, δηλαδή στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια έκλεισαν για δυο εβδομάδες, ενώ άλλοι δημόσιοι χώροι, όπως τα θέατρα, τα σινεμά και τα μουσεία μπόρεσαν να μείνουν ανοιχτά υπό την προϋπόθεση ότι εφάρμοζαν αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών στην Μασσαλία αντέδρασαν με οργή στα παραπάνω μέτρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν τους συμβουλεύτηκε ούτε τους έλαβε υπόψη πριν εισάγει μέτρα στην περιοχή τους.

Η γαλλική κυβέρνηση, από την μεριά της, λέει ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει αυστηρά μέτρα στις περιοχές της χώρας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποφύγει ένα γενικευμένο lockdown.

ΠΗΓΗ: BBC

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και μάσκα παντού – Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.Α.Σ για τις πλατείες

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Πάνω από 26.000 τα νέα κρούσματα στη Γαλλία – Αριθμός ρεκόρ στη Βρετανία

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Θα προστεθούν μέτρα για τις περιοχές στο «πορτοκαλί» επίπεδο

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Ανακοινώνεται νέος αριθμός-σοκ για τα κρούσματα σήμερα – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο επικινδυνότητας

Μιχάλης Μάρδας

Το μεγαλύτερο crash test της Γαλλικής Δημοκρατίας

Kon

Δεν υπάρχει… εμβόλιο

Kon

Δυναμική προβολή της Αθήνας και του Πηλίου στη γαλλική αγορά από τον ΕΟΤ

Kon

Εμφράγματα και εγκεφαλικά εν μέσω πανδημίας

Leonidas Kallidonis

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές θα μπουν στο «κόκκινο», ποιες στο πορτοκαλί και τα άλλα καθολικά μέτρα

Μιχάλης Μάρδας