Ελεύθερος Τύπος
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια Ελληνίδα στο Έβερεστ της ομορφιάς: Όταν η Κορίνα Τσοπέη κέρδισε τον τίτλο της μις Υφήλιος

Κωνσταντίνος Μπορδόκας

Είναι Τρίτη 4 Αυγούστου 1964, όταν οι εφημερίδες της ημέρας παρακάμπτοντας την, μουντή ως συνήθως, επικαιρότητα αφιερώνουν στα πρωτοσέλιδά τους μια ξεχωριστή, δροσερή είδηση: τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα της 3ης Αυγούστου, μια ελληνίδα καλλονή κερδίζει στο Μαϊάμι τον τίτλο της μις Υφήλιος.

Πρόκειται για την Κυριακή Τσοπέη που μόλις ενάμιση μήνα πριν έχει κατακτήσει το τίτλο της Σταρ Ελλάς, που φαίνεται δεν της αρκεί. Φτάνει στην Αμερική για τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς, χωρίς να γνωρίζει λέξη αγγλικά, αλλά συμμετέχει σε αυτόν με τη βοήθεια μιας ελληνοαμερικανίδας που γνωρίζει στο Μαϊάμι.

Με το στέμμα, το σκήπτρο, το έπαθλο και τις απαραίτητες πόζες που ακολουθούν μια μις Υφήλιος.

Η, για πρώτη φορά, μετάδοση του διαγωνισμού από την αμερικανική τηλεόραση του δίνει ξεχωριστή λάμψη, αφού τον παρακολουθούν από πάνω από 60 εκατ. τηλεθεατές. Η Τσοπέη, ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα σε δεκάδες άλλες κοπέλες απ’ όλο τον κόσμο, και βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μαζί με αυτές από Κίνα, Σουηδία, Ισραήλ και Αγγλία. Στο άκουσμα της πρωτιάς αισθάνεται απόλυτη μοναξιά, αφού βρίσκεται στη κορυφή του κόσμου, χωρίς να έχει δίπλα κανένα δικό της άνθρωπο να μοιραστεί τη χαρά της. Παράλληλα, αντιμετωπίζει τη ζήλια της μις Τουρκία, που – επηρεασμένη από το πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας της εποχής- αποχωρεί από την τιμητική εκδήλωση για τη νικήτρια κάνοντας δηλώσεις εναντίον της. Για να ηρεμήσει και να δώσει συγχαρητήρια στη ελληνίδα χρειάζεται να λάβει τηλεγράφημα από την Τουρκία.

Μόνη, αλλά κυκλωμένη από φωτογράφους, δημοσιογράφους, κινηματογραφικούς παραγωγούς, μάνατζερ και ….υποψήφιους γαμπρούς, στις πρώτες της δηλώσεις η ελληνίδα καλλονή αναφέρει πως θα δώσει τα χρήματα του βραβείου στην οικογένειά της, και ότι βιάζεται να επιστρέψει κοντά τους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό θ’ αργήσει πολύ να γίνει, αφού δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι ο τίτλος της μις Υφήλιος έχει τόσο ασφυκτικές υποχρεώσεις για τον επόμενο χρόνο, που λίγο διάστημα αργότερα δηλώνει κουρασμένη :«Για μια βασίλισσα της ομορφιάς είναι πολύ βαρύ το τίμημα της εφήμερης βασιλείας της. Θα προτιμούσα να μην είχα εκλεγεί βασίλισσα».

Με το στέμμα, το έπαθλο και τις απαραίτητες πόζες που ακολουθούν μια μις Υφήλιος

«Θρίαμβος της ελληνικής ομορφιάς»

Όταν οι εφημερίδες δεν ασχολιόντουσαν με την Τσοπέη, έριχναν το βάρος στην οικογένειά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τι είπε η Κορίνα Τσοπέη για τον τραγουδιστή-φυγά που συστηνόταν ως ανιψιός της