Ελεύθερος Τύπος
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αποστολάκης-Ακάρ: Οι δύο φίλοι που από στρατηγοί έγιναν υπουργοί σε Ελλάδα και Τουρκία

Σε εξέλιξη η συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ στις Βρυξέλλες - Τι θα ζητήσει ο Ελληνας υπουργός Αμυνας

Μ.Μ.

Η τοποθέτηση του ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός του ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για την μεταπολιτευτική Ελλάδα καθώς ποτέ εν ενεργεία στρατιωτικός δεν ανέλαβε την συγκεκριμένη θέση δίνει και μία άλλη διάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της παρουσίας του επίσης στρατιωτικού Χουλυοσί Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Βέβαια σε αντίθεση με την Ελλάδα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για την Τουρκία αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς συνηθίζει να έχει στρατιωτικό στην συγκεκριμένη θέση.

Αποστολάκης και Ακάρ δεν είναι ξένοι μεταξύ τους, καθώς ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις τους είναι άψογες. Βέβαια οι σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο δεν σημαίνουν τίποτα από την στιγμή που και οι δύο καλούνται να χειριστούν δύσκολες υποθέσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκεί η όποια φιλία πάει περίπατο. 

Αυτό δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί αν αναλογιστεί κανείς ότι με την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Αποστολάκη η Τουρκία όχι μόνο προχώρησε σε 25 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά εξέδωσε και Navtex που συνοδεύτηκε με ένα προκλητικό tweet από το υπουργείο Άμυνας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσίευσε πληροφορία πως το Barbaros κάνει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα και εντύπωση προκαλεί πως έχουν κάνει παρέμβαση στη φωτογραφία και στο φόντο εμφανίζεται και η μορφή του Μπαρμπαρόσα!

Από την δική του πλευρά ο Αποστολάκης είχε εκπλήξει πολλούς πριν από μερικές εβδομάδες όταν σε ένα ασυνήθιστα επιθετικό ύφος για αυτόν είχε πει: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Αυστηρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογο του για τις παραβιάσεις και τις μεταναστευτικές ροές

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και, από το Σεπτέμβριο του 2015 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Από τον Μάρτιο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και από άλλες εγχώριες σχολές, αλλά και σχολές του εξωτερικού.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ο ένας είναι γνωστός σεφ, Γιάννης Αποστολάκης.

Ποιος είναι ο Χουλουσί Ακάρ

Νέο παραλήρημα Ακάρ: Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Κύπρο

O Χουλουσί Ακάρ είναι από αυτούς που ενστρενίζονται το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» και μόλις την Πρωτοχρονιά θέλησε να μας το υπενθυμίσει. Ο Χουλουσί Ακαρ έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τότε που πήγε και πόζαρε με φόντο τα Ιμια, στα τέλη Ιανουαρίου 2017. Μάλιστα στην αρχή της καριέρας του  συμμετείχε στην εισβολή στην Κύπρο .

Είναι απόφοιτος τάξης 1972 και προέρχεται από το Πεζικό. Για 2 χρόνια (2000-2002) υπηρέτησε σε Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία. Το 2002 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την διετία 2009-11 του ανατέθηκε η Δκση του 3ου Σώματος Στρατού.

Το 2011 προήχθη στον βαθμό του Στρατηγού. Την διετία 2011-13 ήταν Υπαρχηγός του Τ/ΓΕΕΔ. Την διετία 2013-15 ήταν Αρχηγός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, ενώ τον Αύγουστο του 2015 ανέλαβε Αρχηγός του τ/ΓΕΕΔ.

Ο Χουλουσί Ακάρ γεννήθηκε στις 12 Μαίου του 1952 είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Άδειασμα Αποστολάκη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετική η επιλογή των γαλλικών φρεγατών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Χουλουσί Ακάρ προκαλεί: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύγκλιση με ΗΠΑ βλέπει η Τουρκία για τους S-400

Λάμπρος Κατσαρός

Τα μαθήματα του ανασχηματισμού και ο «ναύαρχος Γκελεβουρδέζος»

Kon

Οταν λείπει η μπέσα…

Kon

«Πλάκα τα γαλόνια»

Kon

Τα χαρακτηριστικά των αλλαγών και η υπόθεση Αποστολάκη

Kon

Ανασχηματισμός – Οικονόμου: Ο Αποστολάκης δεν άντεξε – Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πολιτικός «σεισμός» για το ναι που έγινε όχι του Αποστολάκη – Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σταλινισμός ζει»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom