Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ιστορική συμμαχία με ανιστόρητους απόντες

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με 191 «ναι»

Newsroom eleftherostypos.gr

Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ήταν ιστορικής σημασίας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα υπέγραψε και ψήφισε, καθιστώντας νόμο του κράτους, τη συμφωνία για την αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία που προβλέπει αμυντική συνδρομή σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός στις τοποθετήσεις του κάλεσε επανειλημμένως την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της και να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και τη σημασία της συμφωνίας για τη θωράκιση της χώρας, που αντιμετωπίζει απειλές εξ Aνατολών.

Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, ο κ. Τσίπρας, με την απόφασή του να καταψηφίσει τη συμφωνία, έδειξε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη σφαίρα της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η Ελλάδα αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προκαλεί απειλώντας ακόμα και τη στενή κυριαρχία της χώρας μας. Πρόσφατο είναι το τελευταίο εύρημα του Ερντογάν ότι η μη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αφαιρεί την κυριαρχία από την Ελλάδα. Πρόκειται για αστειότητες, ενδεικτικές της αμηχανίας και της οργής που έχει καταλάβει την Αγκυρα μετά τη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν.

Οι προφάσεις που προέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Ακόμα και στην περίπτωση του Σαχέλ, όπου ο κ. Τσίπρας με ένα κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε για φέρετρα στρατιωτών, ο ίδιος είχε αποδεχθεί στις συνόδους κορυφής την ανάγκη δράσης της Ε.Ε. κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, ενώ η αμυντική συμφωνία θέτει συγκεκριμένους όρους οι οποίοι δεν συνδέονται με την πρόθεση της Γαλλίας να συνδράμει την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτήν τη συμφωνία, η οποία ψηφίστηκε και από το ΚΙΝ.ΑΛ. και την Ελληνική Λύση, η Ελλάδα αναδεικνύεται πιο ισχυρή, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σταθερότητα της περιοχής. Και, όπως είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κοντύνει τη χώρα μας, η Ελλάδα δεν είναι μικρή. Εχει τεράστιες δυνατότητες, σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο και με τις συνεργασίες που έχει συνάψει, θωρακίζει την ασφάλειά της απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Μέτωπο κατά της ακρίβειας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom