Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η ευαισθησία της Πολιτείας

Συνάντηση Σταϊκούρα- Λε Μερ: Γαλλική στήριξη στην ελληνική οικονομία

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Πολιτεία, διά της πολιτικής ηγεσίας, θα πρέπει να επιδεικνύει τη δέουσα ευαισθησία προς τους πολίτες που διεκδικούν το δίκιο τους, ακόμα κι αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κρίνουν διαφορετικά.

Η παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για την υπόθεση της αποζημίωσης της οικογένειας του μικρού Μάριου, που σκοτώθηκε στην αυλή του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα, ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Οπως είχε επισημάνει η εφημερίδα μας, το κράτος θα πρέπει να δείξει ευαισθησία μετά την τραγωδία, και έδειξε ευαισθησία.

Το ενδιαφέρον του υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Ωστόσο, επειδή το αρμόδιο τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που επιλήφθηκε του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς, γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από την ασκηθείσα έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης, ο κ. Σταϊκούρας αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί.

Με απλά λόγια, σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το Κράτος Δικαίου και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι επίσης θέμα λογικής. Η οικογένεια θρηνεί την απώλεια του παιδιού της και ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι που πυροβόλησαν. Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι άκαρδο απέναντι σε τέτοια γεγονότα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Αναγκαία η ενίσχυση της ρευστότητας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα αδιέξοδα του Ερντογάν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προσοχή με την ακρίβεια

Το τείχος της ανοσίας και ο τοίχος της άρνησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom