Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στο μέλλον

Newsroom eleftherostypos.gr

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ είχε θετικό αποτέλεσμα. Οι ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική περιελάμβαναν ένα γενναίο πακέτο ελαφρύνσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει τη μεσαία τάξη, θα στηρίξει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και θα προσδώσει νέα δυναμική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν φαίνεται να μπλοφάρει, αφού θεωρεί ότι το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά από φέτος, όπου πλέον η εκτίμηση για την αύξηση του ΑΕΠ ανέβηκε στο 5,9%.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καταδίκασε τον διχαστικό λόγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ε.Τ.», καθώς, όπως είπε, η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τις προσωπικές επιθέσεις αποτυπώνει ένδεια θέσεων και πολιτικής.

Η πολιτική σταθερότητα είναι βασικό στοιχείο προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας, που πιστοποιήθηκε και από την αναβάθμιση των προοπτικών της από διεθνή επενδυτικό όμιλο. Για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα για την εξουδετέρωση των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος και την αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα θέρμανσης, ενώ προανήγγειλε ελέγχους στην αγορά για να χτυπηθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Συνολικά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής έως τις εκλογές με άξονες την ταχύτερη πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης μέσα από επενδύσεις που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα.

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού δείχνουν ότι έχει σχέδιο για το μέλλον ανεβάζοντας τον πήχυ και για υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον ακραίο λόγο και να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα και προτάσεις.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Το τείχος της ανοσίας και ο τοίχος της άρνησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες ισορροπίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom