Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Λύση για τους νέους τα δημόσια ΙΕΚ

ΙΕΚ

Newsroom eleftherostypos.gr

Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εμπεδώσει ακόμα περισσότερο στους νέους την αναγκαιότητα στροφής προς την επαγγελματική εκπαίδευση για όσους δεν πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο, με άμεσο στόχο την καλύτερη απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για 20.000 επιπλέον θέσεις που θα διατεθούν για τους αποφοίτους Λυκείου σε δημόσια ΙΕΚ, ενώ ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων ΔΙΕΚ του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου που συμπλήρωσαν για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Η καινοτομία αυτή σηματοδοτεί και την αλλαγή φιλοσοφίας που πρέπει να διέπει τη σύγχρονη εκπαίδευση και την ως εκ τούτου αναγκαία σύνδεσή της με την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, που δεν θα αναζητούν πλέον άλλες διεξόδους παρά στη δημόσια δωρεάν τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, εφόσον δεν είναι δυνατόν όλοι να μπαίνουν στα πανεπιστήμια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσφέρονται στους μαθητές συνολικά 103 ειδικότητες, που θα λειτουργήσουν φέτος και που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Από τη μεγάλη λίστα των ειδικοτήτων ενδεικτικά σημειώνουμε τις εξής που θεωρούνται περιζήτητες: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία, στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της υγείας, προπονητές διαφόρων αθλημάτων, τεχνικός μαγειρικής τέχνης – chef, τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών, στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Παιδεία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη μιας χώρας και η οργάνωση σε σωστές βάσεις της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης συνιστά σημαντικό πυλώνα προς την κατεύθυνση αυτή. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι του χρόνου θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ακόμα και να διπλασιαστούν οι θέσεις που προσφέρονται στους υποψηφίους για τα δημόσια ΙΕΚ.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Το τείχος της ανοσίας και ο τοίχος της άρνησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom