Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Υποχρεωτικότητα χωρίς εκπτώσεις

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Έχουν εκδοθεί 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία

Newsroom eleftherostypos.gr

Χθες η χώρα κατέγραψε 47 νέα θύματα κορονοϊού, ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 92% των ασθενών Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Οταν ο εμβολιασμός πλησιάζει το 60%, αλλά οι ανεμβολίαστοι αντιπροσωπεύουν το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 40%, σημαίνει ότι για αυτούς ο κίνδυνος νόσησης, και μάλιστα βαριάς, αυξάνεται πολύ περισσότερο.
Η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας θα συνεχιστεί κανονικά και δεν μπορεί κανένα γενικό lockdown να εφαρμοστεί πια. Τα σχολεία δεν θα κλείνουν για μερικά κρούσματα, ενώ δεν μπορεί να σταματά πλέον και η οικονομία, η οποία εμφανίζει τους τελευταίους μήνες σημαντική ώθηση, όχι μόνο στον τουρισμό, που ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφθασε τα επίπεδα του 2019, αλλά και στο εμπόριο, τις εξαγωγές κ.λπ.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό αυξάνεται και σε λίγες ημέρες θα φθάσουμε τις 14.000, υπάρχουν περίπου 10.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές κοινωνικής φροντίδας που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση, ορθώς, δεν αφήνει κανένα παράθυρο για οποιεσδήποτε εξαιρέσεις ή άρση των συνεπειών για όσους υγειονομικούς δεν δέχονται να εμβολιαστούν. Ολοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού σε πολύ ευαίσθητες δομές. Γι’ αυτό και τα κενά όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας, που στην πλειονότητά τους είναι διοικητικό προσωπικό, θα πρέπει να καλυφθούν με εναλλακτικές λύσεις που θα προέλθουν από την αγορά.

Η κυβέρνηση, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, οφείλει μάλιστα να εξετάσει την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, πέραν των υγειονομικών, και σε συγκεκριμένους κρίσιμους κλάδους του δημόσιου ή και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας και να αρθούν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία και την οικονομία.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Το τείχος της ανοσίας και ο τοίχος της άρνησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom