Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Χρέος η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, που κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, βύθισαν στην απελπισία τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται, ενώ σκόρπισαν θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα η Βόρεια Εύβοια πραγματικά έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Η καταστροφή, οικολογική, οικονομική, τουριστική και κοινωνική, είναι τεράστια. Οσοι ζούσαν από τα δάση παρακολουθούσαν με αγωνία τους πνεύμονες πρασίνου να σβήνουν πολύ γρήγορα, ο τουρισμός στην περιοχή διαλύθηκε πάνω στην αιχμή του, οι υποδομές και το οδικό δίκτυο, που ήταν εγκαταλελειμμένο, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Μαζί με τα οικονομικά μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση των καμένων περιοχών και όλων των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, αποτελεί χρέος της Πολιτείας η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε και στους δημάρχους ότι η «αναστήλωση» της Β. Εύβοιας θα γίνει εθνικός στόχος. Οτι θα στηριχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας μας με κάθε μέσο και τρόπο και ότι τα χαμένα εισοδήματα θα εξασφαλισθούν.

Είναι γεγονός ότι δόθηκε και εξακολουθεί να δίνεται μια σκληρή και δύσκολη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών με την πύρινη λαίλαπα, παρά τα όποια λάθη ή την κακή εκτίμηση της φωτιάς. Ομως ο μεγάλος αγώνας είναι για την επόμενη μέρα.

Απαιτείται η κατάρτιση και εφαρμογή ενός μεγάλου σχεδίου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, που θα προβλέπει την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων, τη διαμόρφωση αντιπυρικής προστασίας που θα αποτρέψει τέτοιας μορφής καταστροφές, καθώς επίσης την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, με έμφαση στη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου.

Το ίδιο μοντέλο οικονομικής ανασυγκρότησης θα πρέπει να ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες περιοχές, όπως στην Αττική, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία κ.ά, που έχουν πληγεί, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με τη Βόρεια Εύβοια.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Καμία χαλάρωση στα μέτρα για τον ιό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το ήθος της Φώφης Γεννηματά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η πανδημία στα Βαλκάνια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συμφωνίες-ορόσημο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αναγκαία η ενίσχυση της ρευστότητας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα αδιέξοδα του Ερντογάν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βόρεια Εύβοια: Fast track αντιπλημμυρικά και 700 δασεργάτες στα καμένα…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βόρεια Εύβοια: Πυρκαγιές, πλημμύρες… απόγνωση – Τι λέει στον Ε.Τ. ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βόρεια Εύβοια-πλημμύρες: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Τριαντόπουλος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom