Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η διπλή δοκιμασία από πυρκαγιές και κορονοϊό

Φωτιά στην Εύβοια: Πέρασε από τις Ροβιές η πύρινη λαίλαπα – Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Συγκλονιστικό βίντεο

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται μαζικά τις τελευταίες ημέρες λόγω των συνθηκών παρατεταμένου καύσωνα που έχουν δημιουργήσει οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας. Και ο κρατικός μηχανισμός δίνει πραγματικά πολύ μεγάλη μάχη προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές και να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες που απειλούνται.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και το μεγάλο θέμα ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί ακόμα να επελαύνει, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα πλέον τους ανεμβολίαστους πολίτες. Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρουν οι ειδικοί, πάνω από το 80% των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα νόσου Covid-19 είναι άνθρωποι που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν.

Με άλλα λόγια, ο ιός τούς πρόλαβε όσο εκείνοι σκέπτονταν πότε θα κλείσουν το ραντεβού τους, καθώς τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα, και για να το αντιληφθούμε θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με την ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η καταστροφική φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Χθες περάσαμε στη χώρα μας και το θλιβερό ορόσημο των 13.000 θυμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, κι αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, που είναι αναγκαίος για να μπορέσουμε να οχυρωθούμε απέναντι στον φονικό ιό και στις επικίνδυνες μεταλλάξεις του.

Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα θα πρέπει να το πράξουν όχι μόνο για να προστατεύσουν τη δική τους υγεία και των οικείων τους, αλλά και για να θωρακίσουν όλη την κοινότητα. Ο ιός διαπερνά την κοινότητα απ’ άκρη σ’ άκρη όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές, πλήττοντας πλέον κυρίως τους ανεμβολίαστους, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο νοσοκομείο νοσώντας σοβ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες ισορροπίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιασμός και τήρηση μέτρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom