Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Οι (αν)ήσυχες ημέρες του Αυγούστου

Κορονοϊός 10/09: 2.132 κρούσματα, 32 θάνατοι, 378 διασωληνωμένοι

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι ημέρες του Αυγούστου δεν είναι ήσυχες και χωρίς ειδήσεις, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η επικαιρότητα είναι γεμάτη πλέον από γεγονότα, με κυρίαρχο το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΕΞΑΡΣΗ της διάδοσης του ιού με την επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα προβληματίζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δυστυχώς ένα τμήμα του πληθυσμού παραμένει ακόμα ανεμβολίαστο και είναι η ώρα της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία από όλους τους πολίτες. Η κάμψη του εμβολιαστικού προγράμματος που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα επηρεάζει άμεσα τη δημόσια Yγεία καθώς οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι απαιτείται ποσοστό άνω του 80% εμβολιαστικής κάλυψης προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που θα δώσει τέλος στην πανδημία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως ο εμβολιασμός επηρεάζει άμεσα και όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, καθώς μια μεγάλη διάδοση του ιού θα συνεπάγεται όχι μόνο αύξηση της πίεσης στο εθνικό σύστημα Υγείας, αλλά και πιθανό νέο λουκέτο στην αγορά.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι το μήνυμα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης θα πρέπει να διαπερνά και το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπου δεν χωρούν ανεύθυνοι λαϊκισμοί και χάιδεμα αφτιών στους εκπροσώπους του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ θα διαπιστώσουν ότι η ισχυρή πλειοψηφία των πολιτών προσέτρεξε να εμβολιαστεί, συναισθανόμενη την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Δυστυχώς βλέπουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές και ταυτόχρονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίζει τη διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αν και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι αυτό είναι αυτονόητο.

ΜΑΛΙΣΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει το αίτημα των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών να καλύπτει το κράτος τα έξοδα των διαγνωστικών ελέγχων στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, όταν το Δημόσιο παρέχει δωρεάν εμβόλιο σε όλους τους Ελληνες πολίτες.

Είναι προφανές ότι το αίτημα αυτό είναι αντιεκπαιδευτικό και επικίνδυνο για την ασφάλεια της σχολικής τάξης, τη στιγμή μάλιστα που αρχίζει και ο εμβολιασμός των μαθητών 12 ετών και άνω. Και θα είναι παράλογο να υπάρχουν εμβολιασμένοι μαθητές στην τάξη με ανεμβολίαστο και χωρίς τεστ εκπαιδευτικό.

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει επιτύχει ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη και ο πρωθυπουργός έχει καλέσει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι ευθύνη όλων να συνταχθούν με την επιστημονική κοινότητα και να διασφαλίσουν τη δική τους υγεία και την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ θα είναι γεμάτος από ειδήσεις από το υγειονομικό πεδίο και από τον δείκτη εμβολιαστικής κάλυψης θα φανεί αν το φθινόπωρο η Ελλάδα θα είναι θωρακισμένη ή θα έχουμε προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και της οικονομίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες ισορροπίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιασμός και τήρηση μέτρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom