Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Να προστατεύσουμε τον τουρισμό

Οδικός τουρισμός: Αρχίζει σταδιακά η «κάθοδος» των τουριστών από τις χερσαίες πύλες της Ελλάδας

Newsroom eleftherostypos.gr

Τον Ιούλιο η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας ανέβασε ρυθμούς, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή σεζόν. Η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν μειωμένη μόλις κατά 30% έως 40% σε σχέση με το ρεκόρ του 2019.

Κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον αρχικό στόχο που έχει τεθεί και προβλέπει την επίτευξη του 50% της προπέρσινης, ιδιαίτερα επιτυχημένης σεζόν. Ομως, η ισορροπία ανάμεσα στην τουριστική δραστηριότητα και στην προστασία της δημόσιας υγείας για τον Αύγουστο είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι πολλά νησιά, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουρισμού, έχουν κοκκινίσει από πλευράς αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, κι αυτό σημαίνει πως μπορεί να ανακοπεί η ανοδική τουριστική κίνηση και μέσα στον επόμενο μήνα θα φθάσει στην κορύφωσή του.

Ενδεικτικό είναι ότι η Μύκονος, η Ιος, η Σαντορίνη και η Πάρος καθώς και άλλα νησιά βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επιβολή τοπικών περιοριστικών μέτρων, η οποία μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επισκέπτες.

Για το λόγο αυτό η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η αποφυγή συνωστισμών και η χρήση μάσκας, είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να μη υπάρχει διασπορά του ιού.

Τα κορονοπάρτι έκαναν πολύ κακό, εκτοξεύοντας τον αριθμό των κρουσμάτων, και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει αυξημένος έλεγχος τόσο από τις αρμόδιες αρχές όσο και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες και τους υπευθύνους των επιχειρήσεων ώστε το φαινόμενο αυτό των μαζικών συναθροίσεων να σταματήσει.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό όχημα για την ανάκαμψη της οικονομίας, και γι’ αυτό θα πρέπει να προστατευθεί προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς παράλληλα να κινδυνεύσει και η δημόσια υγεία. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες ισορροπίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιασμός και τήρηση μέτρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom