Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η Εκκλησία κόντρα στις θρησκοληψίες

Εκκλησία με διπλές μάσκες - Συναγερμός εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η Εκκλησία της Ελλάδος μπαίνει στον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού απομονώνοντας φωνές που προέρχονται από θρησκοληψίες και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Δυστυχώς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η Εκκλησία έχασε από τους κόλπους της πεφωτισμένους Ιεράρχες, αλλά και πολλούς ιερωμένους που έφυγαν από τον κορονοϊό, πριν ξεκινήσει η μαζική διάθεση των εμβολίων. Τώρα που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στο κοινό, και μάλιστα τα ραντεβού κλείνονται μέσα σε λίγα 24ωρα, όλες οι κοινωνικές δυνάμεις οφείλουν να συμβάλουν στη σωστή ενημέρωση των πολιτών, κόντρα σε θεωρίες που δεν είναι απλώς ανεύθυνες αλλά και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν θετικό το γεγονός ότι χθες διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες μας η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συντάχθηκε από έγκυρους επιστήμονες σχετικά με την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Ολα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μετάλλαξη “Δέλτα”», αναφέρεται στην εγκύκλιο που απαντά και στο επιχείρημα ορισμένων συνωμοσιολόγων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα: «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα», είναι η απάντηση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο».

Η εγκύκλιος διαβάστηκε χθες αλλά η εκστρατεία ενημέρωσης δεν σταματά. Η Εκκλησία έχει χρέος να συνεχίσει την προσπάθεια προστατεύοντας τα μέλη της από δεισιδαιμονίες και αντιχριστιανικά κηρύγματα ακόμη και από ρασοφόρους. Το πρώτο βήμα έγινε, ο αγώνας υπέρ της δημόσιας υγείας πρέπει να κερδηθεί.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες ισορροπίες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιασμός και τήρηση μέτρων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom