ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Ελλάδα αναμένει την ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την 1η Ιουλίου, έτσι ώστε να επιτραπεί με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Ομως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με την ινδική μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη, παρότι τα κρούσματα βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, δείχνει ότι είναι η νέα μεγάλη απειλή, που έως το τέλος Αυγούστου θα κυριαρχήσει και κυρίως θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

Το μήνυμα είναι σαφές: Αν δεν επιτευχθεί συλλογική ανοσία, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα έχουν πολλαπλάσιο κίνδυνο από μια μετάλλαξη ιού που είναι μεταδοτικότερη της βρετανικής, την οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως την πιο επικίνδυνη. Με άλλα λόγια, είναι αυτό που μετέφερε χθες και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι και επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Και αυτό έχει τη δική του σημασία από τη στιγμή που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα πλέον για όλες τις ηλικίες και κυρίως είναι σημαντικό τα ποσοστά του εμβολιασμού να αυξηθούν, καθώς οι νέες μεταλλάξεις ανεβάζουν τον πήχυ της ανοσίας από το 70 – 75% που απαιτείτο αρχικά σε 80% ή και 90% για να υπάρχει ασφάλεια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν και κυρίως οι υγειονομικοί που έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς, και οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο.

Η οικονομία δεν αντέχει ούτε νέα κλεισίματα ούτε νέες οικονομικές ενισχύσεις, όπως και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει περισσότερα κρούσματα και κυρίως άλλα θύματα. Ολοι θα πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ κατά Βαξεβάνη: Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στη Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές επιθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Μπολιάζει με… στήριξη τους αντιεμβολιαστές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο «αρνητισμός» του ΣΥΡΙΖΑ και το ψάρεμα σε θολά νερά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ-Μάτι: Τρία χρόνια μετά… σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ για Μάτι: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους

Μητσοτάκης: Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας αποτίει φόρο τιμής στην Ολυμπιακή Οικογένεια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ούτε αυτονόητος ούτε υποχρεωτικός τελικά ο εμβολιασμός για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ο Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Eπεσαν οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom