ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία

ελληνική οικονομία

Newsroom eleftherostypos.gr

Η σημαντική υπερκάλυψη που κατέγραψε το ελληνικό δεκαετές ομόλογο, με προσφορές που ξεπέρασαν συνολικά τα 29 δισ. ευρώ και με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, ενώ μάλιστα το Δημόσιο ζητούσε να αντλήσει μόλις 2,5 δισ. ευρώ, αποτυπώνει για μια ακόμα φορά το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες για την ελληνική οικονομία από τις διεθνείς τράπεζες και το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που εκδηλώνεται γενικότερα από τις αγορές.

Τη σαφή βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία. Ενδεικτικό είναι ότι η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε 2,3%, ενώ οι προβλέψεις, ακόμα και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλούσαν για συρρίκνωση του ΑΕΠ άνω του 7%.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα της οικονομίας παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένη και σίγουρα πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών δεν αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη φέτος και κρατούν το στόχο στα μετριοπαθή επίπεδα του 3,6%, ενώ οι διεθνείς  οργανισμοί κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 4,5%.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που αποτυπώνεται με τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητάς της από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, το ισχυρό ενδιαφέρον από τις αγορές, καθώς επίσης και την ανάληψη επενδυτικού ενδιαφέροντος από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στη χώρα μας.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται η υλοποίηση της μεγάλης εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού, που θα κινητοποιήσει κεφάλαια άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ χρέος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί,  από τον τουρισμό μέχρι τις υπηρεσίες, για τη δημιουργία εισοδημάτων και νέων θέσεων εργασίας.

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Gov-ERP: Ενα ακόμα εργαλείο στην ψηφιακή «φαρέτρα» του κράτους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία: Πάνω από 26 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

10ετές ομόλογο: Άνω των 19,5 δισ. οι προσφορές

Πού και πότε θα δοθούν τα 8,1 δισ. για την… αποσωλήνωση της οικονομίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα πρώτα βήματα για το αναπτυξιακό άλμα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρύθμιση οφειλών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 240 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία και 420 δόσεις στις Τράπεζες – Όλη η διαδικασία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προϋπολογισμός: Στα 6,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα τετραμήνου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρόοδος και οπισθοδρόμηση, ανάπτυξη και στασιμότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κομισιόν: «Πράσινο» για πακέτο στήριξης 793 εκατ. σε επιχειρήσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom