ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Oruc Reis: Η εκπαίδευση του προσωπικού του θα γίνει από εταιρεία αυγών και πουλερικών

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφων του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ, το έργο της εκπαίδευσης του προσωπικού του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis κέρδισε κατόπιν δημοπρασίας η εμπορική εταιρεία PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi.

Η εταιρεία οποία ιδρύθηκε από τον Ahmet Kenan Yaymacı, και εμπορεύεται αυγά και κοτόπουλα, κέρδισε τον διαγωνισμό για την εκπαίδευση του προσωπικού του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis , το οποίο διεξάγει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί του ποσού του 1.299.000 δολαρίων.

Οι δύο δημοσιογράφοι αναζήτησαν τα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση που αναφέρεται, ωστόσο, στη διεύθυνση που βρίσκεται σε πολυκατοικία γειτονιάς της Κωνσταντινούπολης, κατοικεί οικογένεια που δεν έχει σχέση με την εταιρεία.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών (MTA) είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την εκπαίδευση του προσωπικού για «2D / 3D Σεισμική Λειτουργία και Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης On-the-Job» του σεισμολογικού σκάφους Ορούτς Ρέις που πραγματοποιεί σεισμικές ερευνητικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία δεν είχαν καθοριστεί κριτήρια οικονομικής ή χρηματοοικονομικής πιστοποίησης. Επίσης, δεν είχαν απαιτηθεί κριτήρια επαγγελματικής και τεχνικής επάρκειας. Αποφασίστηκε να καθοριστεί η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής και να υποβληθεί η προσφορά στη Γενική Διεύθυνση της MTA στις 31 Αυγούστου, για εργασία ενός έτους.

Στη δημοπρασία, η υψηλότερη προσφορά σε τουρκικές λίρες ήταν 17.997.693 λίρες και η χαμηλότερη προσφορά, 9.489.195 λίρες.

Ωστόσο, η PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi κέρδισε τη δημοπρασία για 1.299.000 δολάρια, περίπου 9.534.660 TL σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία την ημέρα της δημοπρασίας. Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση της MTA στις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, το εν λόγω ποσό έχει αυξηθεί σε 10.430.000 TL καθώς το δολάριο ΗΠΑ έχει υπερβεί το όριο των 8,03 TL.

Ο Ahmet Kenan Yaymacı ίδρυσε την εταιρεία PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi με κεφάλαιο 100.000 τ.λ. στις 13 Ιανουαρίου 2020. Η εμπορική εταιρεία Yaymacı Διανομής Τροφίμων και Τουρισμού με έδρα την Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε στις 25 Αυγούστου 2008. Η εταιρεία έλαβε άδεια χονδρικού και λιανικού εμπορίου, για εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων διατροφής όπως κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, αυγά, καθώς και ζωικά προϊόντα. Η διεύθυνση της έδρας της εταιρείας εμφανίζεται ως Piripaşa Mahallesi İlaç Sokak No: 2 στην περιοχή Halıcıoğlu της περιοχής Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης.

Η διεύθυνση της εταιρείας PGA Deniz ve Ticaret του Yaymacı που κέρδισε το διαγωνισμό για το Oruc Reis έχει μεταφερθεί στην οδό Şehit Ercan Coşkun, στην περιοχή Gönen στο Μπαλικεσίρ, στην περιοχή του Μαρμαρά. Στη διεύθυνση αυτή που εμφανίζεται ως διεύθυνση της εταιρείας, υπάρχει ακόμα ένα καφέ στο ισόγειο και ένα οικογενειακό σπίτι πάνω από αυτό. Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ANKA προσπάθησαν να τηλεφωνήσουν στο καταχωρημένο τηλέφωνο της εταιρείας για να συναντηθούν με τον Yaymacı, ιδιοκτήτη της PGA, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Ο Yaymacı, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία PGA, μετέφερε επίσης την προσωπική του διεύθυνση κατοικίας από την περιοχή Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Μπαντιρμά του Μπαλικεσίρ. Ως δραστηριότητα της εταιρείας αναφέρεται ότι δραστηριοποιείται «στα ύδατα της Τουρκίας και σε διεθνή ύδατα με χρήση σεισμικού εξοπλισμού και υπηρεσιών με το κλειδί στο χέρι για την απόκτηση σεισμικών δεδομένων».

Άλλες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την αγορά και πώληση πλοίων, σκαφών αναψυχής και θαλάσσιων οχημάτων, καθώς και χερσαίας, θαλάσσιας, αεροπορικής μεταφοράς επιβατών, συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, πρόσληψης προσωπικού, εκπαίδευσης προσωπικού και κατάρτισης εταιρικών στρατηγικών, προγραμματισμού καριέρας προσωπικού, παροχής υποστήριξης σε εταιρείες, παροχής υπηρεσιών υποστήριξης όπως τρόφιμα, μεταφορές και ασφάλεια.

Στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρεται ότι συνεργάζεται με τις εταιρείες Petroleum Distribution Inc., Turkish Petroleum International Company, International Marine Contractors Association, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το τουρκικό υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ειδήσεις 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ερχεται σφοδρή κακοκαιρία την 28η Οκτωβρίου – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Μόσιαλος: Είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Αλλαγές στην εστίαση – Νέες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα

Θεσσαλονίκη: Μάσκα ούτε για δείγμα ανάμεσα στους ιερείς στη Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ελληνοτουρκικά – Στεφανής: Η ελληνική στρατηγική απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις και η αποτροπή της κρίσης

Tinad

Banksy: Ο γνωστός καλλιτέχνης δημοπρατεί έργο του για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας

Μαρίνα Μπενέκου

Αποκάλυψη Τάιμς: Η Μέγκαν Μαρκλ εκφόβιζε συστηματικά το προσωπικό του παλατιού

Μαρίνα Μπενέκου

Ανασκόπηση 2020 – Ελληνοτουρκικά: Οι πολεμικές κραυγές της Τουρκίας και οι νίκες της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα

Ανδρέας Ντίνης

Νέο προκλητικό παραλήρημα Τσαβούσογλου: Υψώσαμε τη σημαία μας με το Oruc Reis και το Mπαρμπαρός

Μιχάλης Μάρδας

Η Τουρκία «κλείνει το μάτι» για επανέναρξη διερευνητικών επαφών: Τι σημαίνει η νέα Navtex για το Oruc Reis μέχρι τον Ιούνιο

Μιχάλης Μάρδας

Τουρκία: Νέα Navtex για το Oruc Reis μέχρι τον Ιούνιο

Tinad

Απίστευτο χουνέρι από το Πολεμικό Ναυτικό στους Τούρκους: Αλλού έψαχναν το υποβρύχιο και άλλου τους «βγήκε»

Ανδρέας Ντίνης

Εκτός λιμανιού το Oruc Reis – Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με νέα Navtex

Ανδρέας Ντίνης