ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο οδικός χάρτης για να μεταμορφωθεί το Τατόι σε πολυθεματικό μητροπολιτικό πάρκο– Ο ρόλος της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε σύσταση Εταιρίας Ειδικού Σκοπού θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό τη διαχείριση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου και των συνεργειών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οπως είναι γνωστό, στο πρώην βασιλικό κτήμα σχεδιάζεται να αναπτυχθούν μια σειρά από συνεργασίες ανάμεσα σε Δημόσιο και ιδιώτες, με στόχο την ανάδειξή του αλλά και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του όταν πάρει τη μορφή Πολυθεματικού Μητροπολιτικού Πάρκου.

«Θεωρώ ότι η αποκατάσταση, η ανάδειξη, η αξιοποίηση εν γένει του κτήματος είναι μία ιδανική περίπτωση για την ανάπτυξη σοβαρών συνεργειών του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα», σημείωσε χθες η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Ο καθένας έχει το ρόλο του και το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργεί. Αλλά ούτε το κράτος μπορεί να κάνει τον ξενοδόχο ή το γεωργό ή τον κτηνοτρόφο ούτε ο ιδιώτης μπορεί μόνος του να διαχειριστεί ένα τέτοιο πολιτιστικό αγαθό, όπως είναι το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι…».

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, οι εργασίες στο πρώην βασιλικό κτήμα «προχωρούν εντός προγράμματος και χρονοδιαγράμματος».

Στο πλαίσιο αυτό εκπονούνται οι μελέτες για τη δημιουργία του πρώτου πληροφοριακού κέντρου για το Τατόι, στη λεγόμενη Οικία Δασοφύλακα. Η οικία αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή, με την αφαίρεση των επιχρισμάτων, ύστερα και από τις αντιδράσεις του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου και «μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει γίνει η έκθεση, με τους υπολογιστές, το εποπτικό υλικό κ.λπ.».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΥΠΠΟΑ: Αντιδρούν τα σωματεία εργαζομένων στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ

Δημήτρης Ντόγκας

Με 124 εκατ. επιχορηγήθηκαν οι φορείς πολιτισμού το 2020 – Διπλασιάστηκαν οι ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού

Δημήτρης Ντόγκας

Ελληνικό: Το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο – Εγκρίθηκαν οι προμελέτες για τα διατηρητέα της Πολεμικής Αεροπορίας [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

Αλμα εκσυγχρονισμού σε 5 εμβληματικά μουσεία της χώρας – Τι λέει στον «Ε.Τ.» η Λίνα Μενδώνη

Μιχάλης Μάρδας

Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων: Τα σχέδια για e-shop και επαγγελματική σχολή για τεχνίτες εκμαγείων

Δημήτρης Ντόγκας

Νίκος Γκάτσος: Τo έργο του ποιητή θα στεγαστεί στο πατρικό του στην Ασέα Αρκαδίας –Το πλάνο για την κήρυξη του σε μουσείο [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

COSMOTE: Δωρεάν Wi-Fi σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δημήτρης Ντόγκας

Καταρρέει το Κάστρο της Μεθώνης: 300.000 ευρώ τα πρώτα έργα για τη στερέωση και την αποκατάστασή του

Δημήτρης Ντόγκας

Λίνα Μενδώνη: Να κηρυχθεί μνημείο το εργαστήριο κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας