ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Οι εισηγήσεις των ειδικών για δημοτικά, νηπιαγωγεία και κέντρα μελέτης 

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο επίκεντρο της πολιτικής κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζει να βρίσκεται η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, η αντιπολίτευση επιμένει να επιτίθεται στην πολιτική ηγεσία για τη σύμβαση με τη Cisco, που προσφέρει δωρεάν την πλατφόρμα Webex.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της χθες στο πρωί (ΣΚΑΪ) κάλεσε όποιον εκπρόσωπο κόμματος το επιθυμεί να δει τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Πολιτεία με τη Cisco, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι η πλατφόρμα Webex δεν είχε δοκιμαστεί με αποτέλεσμα να «κρασάρει» την πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά τη διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει.

Στο μέτωπο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, η καταγραφή κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αναλογικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ειδικότερα, το 0,9% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία του και το 0,6% των σχολικών τμημάτων.

Η κ. Κεραμέως ερωτώμενη για το αν θα κλείσει και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σημείωσε ότι δεν έχει γίνει εισήγηση από τους ειδικούς για αναστολή της λειτουργίας τους, σε αντίθεση με κέντρα μελέτης, για τα οποία η επιτροπή ειδικών είχε εισηγηθεί την αναστολή τους.

Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε και για την αποστολή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία, τον οποίο έχει εξασφαλίσει είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια είτε μέσω δωρεών. Πρόκειται για 65.965 φορητές συσκευές αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών, τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σύνολό τους στα σχολεία και αναμένεται να διανεμηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η κατανομή γίνεται κατά προτεραιότητα βάσει κοινωνικών κριτηρίων με ενίσχυση στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε μαθητές με ειδικές δυσκολίες μάθησης. Η τηλεκπαίδευση έχει καταγράψει μέσα σε τρεις μέρες 9 εκατομμύρια λεπτά μαθημάτων, ενώ έχει σημειώσει 3,2 εκατομμύρια συμμετοχές συνδεδεμένων.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η Κεραμέως δεν αποκλείει όριο εισαγωγής στις σχολές από τα ίδια τα πανεπιστήμια

Δημήτρης Ντόγκας

Δεν υπάρχει εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τι είπε η Κεραμέως για τα σενάρια

Μιχάλης Μάρδας

Εκπαιδευτική τηλεόραση – Δημοτικά: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου

Μιχάλης Μάρδας

Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων – Κανονικά γίνεται η τηλεκπαίδευση

Ανδρέας Ντίνης

Δωρεάν τάμπλετ σε 1.000 μαθητές από τον Δήμο Πειραιά για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Evanthia Karra

Ρολάρει η τηλεκπαίδευση: Χθες συμμετείχαν περίπου 1,6 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικοί

Δημήτρης Ντόγκας

Πύργος: Εικόνες-σοκ με παιδιά που κάνουν μάθημα έξω από καφενείο γιατί δεν έχουν Ιντερνετ

Μιχάλης Μάρδας

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Τελικά δεν ήταν μεμονωμένο το πρόβλημα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Cisco

Ανδρέας Ντίνης

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Το loading ταλαιπώρησε μαθητές, γονείς και δασκάλους – Για μεμονωμένα προβλήματα μιλά το υπουργείο

Μιχάλης Μάρδας