Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Λίφτινγκ 20 εκατ. ευρώ στην Καισαριανή – Ποια έργα δρομολογούνται

Newsroom eleftherostypos.gr

Eργα ύψους 20 εκατ. ευρώ, που αλλάζουν τη μορφή της Καισαριανής, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του χθες στο δημαρχείο της Καισαριανής.

Στόχος των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είναι να αξιοποιηθεί το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και να αναδειχθεί η Καισαριανή σε έναν υπερ-τοπικό πόλο ενδιαφέροντος για όλους τους Ελληνες αλλά και για τουρίστες.

Οπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, σκοπός του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι «να αναδείξουμε την ιστορία της και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών της καλύτερη, με περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές για τους νέους ανθρώπους, που αξίζει να αγαπούν τη γειτονιά και την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς τους ή ήρθαν από άλλες περιοχές της Αθήνας σε μια γειτονιά που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά».

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι η ενότητα των Ελλήνων κι επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής «η Καισαριανή πρέπει να είναι ένα σύμβολο της εθνικής μας ενότητας».

Ανάμεσα στα έργα που ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος είναι η αστική αναζωογόνηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής με παρεμβάσεις όπως η ανάπλαση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, η δημιουργία ανοικτού θεάτρου 700 θέσεων, η αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου «Χάραμα», που θα γίνει χώρος διδασκαλίας και θα στεγάσει αρχείο ρεμπέτικου τραγουδιού, μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό κ.ά., αλλά και η αποκατάσταση πτέρυγας στη Σκοπευτική Εταιρεία, όπου θα στεγαστούν βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Υπεγράφη από τον Θεοδωρικάκο η έναρξη του Κύκλου Κινητικότητας για το 2020

Ανδρέας Ντίνης

Γκάζι για την ψηφιακή μεταρρύθμιση από τον Δήμο Αθηναίων – Θερμά λόγια Θεοδωρικάκου – Πιερακάκη στον Μπακογιάννη

Μιχάλης Μάρδας

Συντονισμένη η κυβέρνηση μέσα από τις τοποθετήσεις Τσιάρα-Θεοδωρικάκου – Τι απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Nομοθετική βελτίωση Θεοδωρικάκου για το απαιτούμενο εισόδημα όσων αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια

Ανδρέας Ντίνης

8.620 μόνιμοι μέσω ΑΣΕΠ σε Υγεία, Ένοπλες Δυνάμεις και Αυτοδιοίκηση το 2021

Δημήτρης Ντόγκας

Το μήνυμα του Θεοδωρικάκου για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Οι εθνικές επιτυχίες απαιτούν ενότητα, στρατηγική και υπεύθυνο πατριωτισμό

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Παρατείνεται η διαδικασία των «αδήλωτων τετραγωνικών» για τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον Ιανό

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Επανιδρύουμε τη Δημοτική Αστυνομία για πιο ασφαλείς γειτονιές

Ανδρέας Ντίνης