ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Οι ευκαιρίες απασχόλησης σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΚΟ – Τι αλλάζει στις προσλήψεις με το νέο ΑΣΕΠ

ΓΣΕΕ: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Newsroom eleftherostypos.gr

H πρόσληψη 200 νέων υπαλλήλων για την ενίσχυση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αποφασίστηκε πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης όπου συμμετείχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να δοθεί ανάσα ζωής στην πολύπαθη βιομηχανία.

Παράλληλα απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4Ε/2020 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού σε Επιτροπή Ανταγωνισμού, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συνήγορο του Καταναλωτή

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 370 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ προθεσμία έως αύριο έχουν  για την υποβολή αιτήσεων οι υποψήφιοι για τις 609 μόνιμες θέσεις στην Ανώνυμη Εταιρία Οδικές Συγκοινωνίες και στην Ανώνυμη Εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες .

Επίσης αναρτήθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr. το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που φέρνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο διορισμού στο Δημόσιο. Διαβάστε αναλυτικά:

«Κλείδωσαν 200 προσλήψεις στην ΕΑΒ – 36 εποχικοί σε μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων

Ο διαγωνισμός αφορά μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς, υπαλλήλους Πληροφορικής και άλλες ειδικότητες ,ενώ η διάρκεια των νέων συμβάσεων θα είναι ετήσια με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Διαβάστε εδώ.

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 370 συμβασιούχων για 3 συν 3 έτη 

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων και η σχετική διαδικασία, η οποία θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου. Διαβάστε εδώ.

609 μόνιμοι σε  Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.- Έως αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις [πίνακας]

Συνολικά θα γίνουν 186 διορισμοί στη ΣΤΑ.ΣΥ. και 423 στην Ο.ΣΥ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν το ειδικό έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (κατηγορία ΤΕ ή ΔΕ), συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο. Διαβάστε εδώ.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Θα προσλάβει 115 υπάλληλους σε όλη την Ελλάδα – Οι ειδικότητες και οι θέσεις ανά περιοχή [πίνακας]

H Ελληνική Στατιστική Αρχή ενισχύεται για τις ανάγκες της Απογραφής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας έτους 2020, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής. Διαβάστε εδώ.

 ΕΕΤΑΑ Α.Ε.: Ανοίγουν 50 θέσεις με 24μηνες συμβάσεις – Η λίστα με τις ειδικότητες, έως 7η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) µηνών, συνολικά πενήντα ατόµων για την κάλυψη αναγκών της. Διαβάστε εδώ.

 Προσλήψεις με το νέο ΑΣΕΠ: Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου – Οι γραπτές εξετάσεις και το τεστ προσωπικότητας

Βασικός πυλώνας της μεταρρυθμιστικής αυτής προσπάθειας είναι η ενίσχυση των αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και η διασφάλιση της ταχύτητας υλοποίησης στην επιλογή προσωπικού ώστε να επιτυγχάνεται η αντιστοίχιση του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση, με τελικό στόχο την αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου τομέα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαβάστε εδώ.

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Μπαράζ προσλήψεων μέχρι το τέλος του χρόνου – Όλες οι νέες θέσεις σε δήμους, φορείς και ΔΕΚΟ

Δημήτρης Ντόγκας

Οι επτά διαγωνισμοί για 1.273 μόνιμους και εποχικούς μέχρι τέλος του έτους – Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά

Δημήτρης Ντόγκας

Τα 12 SOS για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με το νέο ΑΣΕΠ – Τι σημαίνουν οι αλλαγές Θεοδωρικάκου

Μιχάλης Μάρδας

Η αναμόρφωση του νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο- Πότε το αδιάβλητο είναι και δίκαιο

Δημήτρης Ντόγκας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 370 συμβασιούχων για 3 συν 3 έτη

Δημήτρης Ντόγκας

Προσλήψεις με το νέο ΑΣΕΠ: Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου – Οι γραπτές εξετάσεις και το τεστ προσωπικότητας

Μιχάλης Μάρδας

Έρχεται ΑΣΕΠ στα πρότυπα των πανελληνίων- Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Ανδρέας Ντίνης

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.:  Όλες οι νέες θέσεις σε Δημόσιο, δήμους, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα  

Δημήτρης Ντόγκας

Τάκης Θεοδωρικάκος για ΑΣΕΠ: Το  νέο μοντέλο διορισμών – Για ποιους προβλέπεται «μπόνους»

Δημήτρης Ντόγκας