ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή: Ο Σάκης Ιωαννίδης εκπρόσωπος της Ελλάδας

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες θα μοιράζει το χρόνο του ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Σάκης Ιωαννίδης.

Με την ιδιότητά του ως μέλους του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ο Σάκης Ιωαννίδης ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Η εισήγηση έγινε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και η επιλογή από το υπουργείο Οικονομικών μετά την έγκριση του Μαξίμου.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι όργανο της Ε.Ε. το οποίο γνωμοδοτεί, συμβουλεύει και προτείνει πάνω σε θέματα οικονομικά και κοινωνικά για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στα όργανα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. και στους πολίτες της.

Ειδικά λόγω της οικονομικής ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της κατανομής των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης στις χώρες της Ε.Ε., ο ρόλος της Επιτροπής είναι κομβικός.

Ο Σάκης Ιωαννίδης, που συγκέντρωσε 17.000 σταυρούς και είναι 1ος επιλαχών στην πρώτη του φορά ως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα στις περασμένες εκλογές, είναι οικονομολόγος με σπουδές στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Master of Arts in Local and Regional Administration and Local Government, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σε προεκλογικό… πυρετό ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης

Μιχάλης Μάρδας

Σάκης Ιωαννίδης στον «Ε.Τ.»: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει τη σχέση πολίτη, πολιτικής και θεσμών

Evanthia Karra