ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Κινητοποιήσεις για την λειτουργία των δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς σε «κόκκινες» περιοχές

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών προχωρά σε κινητοποιήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων στις περιοχές όπως η Αττική όπου παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων κορoνοϊου.

Οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν ως μορφή διαμαρτυρίας την συμβολική διακοπή όλων των συνεδριάσεων των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα και την ανάγνωση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου του πιο κάτω κειμένου:

«Οι Διοικητικοί Δικαστές διαμαρτύρονται, διότι, παρά το ότι η Ένωσή μας εγκαίρως πρότεινε την υποβολή δηλώσεων για τη συζήτηση των υποθέσεων, η Κυβέρνηση επιλέγοντας την ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε στη λειτουργία των Δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε τα Δικαστήρια ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια για όλους.

Ζητάμε την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την Κυβέρνηση και διακόπτουμε συμβολικά τη συνεδρίαση για 30 λεπτά.»

Ταυτόχρονα, και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε τα δικαστήρια να λειτουργούν με όρους που θα εξασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας δικαστών, εισαγγελέων, δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων και διαδίκων.

«Θεωρούμε ότι χρέος όλων των ανωτέρω φορέων είναι να στρατευθούμε από κοινού στον αγώνα διεκδίκησης και τελικά υλοποίησης τέτοιων ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση, ούτε επιστημονική τεκμηρίωση για την κατανόηση του αυτονόητου, δηλαδή ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας όλων είναι το ύψιστο καθήκον μας.

Θεωρούμε επομένως απαράδεκτες και τις καταδικάζουμε απερίφραστα, τις αναίτιες επιθέσεις μέρους του δικηγορικού σώματος προς τους Δικαστικούς Υπαλλήλους και προς τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Τέτοιες πρακτικές ενεργοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού» και αποτελούν το καλύτερο άλλοθι προκειμένου οι κυρίως υπεύθυνοι για το πρόβλημα να μη δίνουν λύση.

Τελειώνοντας, καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους Υπουργούς να ανακαλέσουν άμεσα την εκδοθείσα Κ.Υ.Α. και να προβούν στην έκδοση νέας διορθωμένης, αφού εξασφαλίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων» καταλήγει η επιστολή των δικαστικών υπαλλήλων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους συναρμόδιους φορείς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Επιτέλους καλά νέα – Κάτω από τα 300 έπεσαν τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – κρούσματα 29/11: 1.193 κρούσματα, 98 νεκροί και 603 διασωληνωμένοι

Μιχάλης Μάρδας

Lockdown: Παράταση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου προτείνουν οι γιατροί και Χριστούγεννα μεταξύ μας

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης – Αγωνίστηκε χωρίς να το ξέρει

Μιχάλης Μάρδας

Σάλος με την δήλωση του Κώστα Τσόκλη για κορωνοϊό: Εγώ θα έσωζα έναν άξιο γέροντα παρά ένα παιδί

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Διακομιδή 67χρονου από τον Βόλο στη ΜΕΘ Κορίνθου με… τρία ασθενοφόρα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Αν συνεχιστούν οι διακομιδές θα μπλοκάρει όλη η Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Στα πρόθυρα κατάρρευσης γιατροί και νοσοκομεία χωρών των Βαλκανίων

Ανδρέας Ντίνης