ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο στις 2 και 20 το μεσημέρι οι μαθητές Δημοτικού μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις – Τα ωράρια για Γυμνάσιο και Λύκειο

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, τα οποία αύριο ξεκινούν την τηλεκπαίδευση. Με την πλατφόρμα Webex να καλείται να φιλοξενήσει πλέον 1,2 εκατομμύριo μαθητές, το πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται με στόχο να οργανωθεί το μάθημα χωρίς να υπερφορτωθεί το σύστημα.

Οι μαθητές του Λυκείου είναι οι πρώτοι που ξεκινούν στις 8 το πρωί, ακολουθούν οι μαθητές Γυμνασίου στις 8.30 και το απόγευμα ξεκινάει η Πρωτοβάθμια, με τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου να εισέρχονται στην πλατφόρμα στις 2 και 20 το μεσημέρι.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση έχει ήδη ξεκινήσει από χθες τη μετάδοση επεισοδίων τα οποία απευθύνονται σε μαθητές του Δημοτικού και αύριο θα ξεκινήσουν οι ψηφιακές τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της (ΕΡΤ) υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των σχολείων ήταν μια δύσκολη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία δεν κατέγραφαν μεταδοτικότητα εντός του σχολικού χώρου, όμως η αναστολή τους αποφασίστηκε γιατί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των σχολείων, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή, σημείωσε: ««Ως υπουργείο εξασφαλίσαμε για τις σχολικές μονάδες της χώρας μας επιπλέον εξοπλισμό που ξεπερνάει τις 90.000 φορητές συσκευές.

Οταν αναλάβαμε την ηγεσία οι συσκευές στα σχολεία ήταν 4.500. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξης του 2.000%».

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για το δίκτυο των σχολείων ανέφερε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε το τελευταίο δωδεκάμηνο στην αναβάθμιση 7.100 κυκλωμάτων σχολείων, ενώ 1.500 σχολεία διαθέτουν οπτική ίνα.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «προωθείται έργο εγκατάστασης οπτικών ινών σε 4.000 σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης», ενώ παρέχεται «δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας».

Κατά την ομιλία της υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι η μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης, αλλά η ανταπόκρισή της στην έκτακτη συνθήκη, ενώ αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στη σύνδεση σημείωσε ότι το υπουργείο προχωράει συνεχώς σε αναβαθμίσεις.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δεν υπάρχει εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τι είπε η Κεραμέως για τα σενάρια

Μιχάλης Μάρδας

Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων – Κανονικά γίνεται η τηλεκπαίδευση

Ανδρέας Ντίνης

Δωρεάν τάμπλετ σε 1.000 μαθητές από τον Δήμο Πειραιά για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Evanthia Karra

Ρολάρει η τηλεκπαίδευση: Χθες συμμετείχαν περίπου 1,6 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικοί

Δημήτρης Ντόγκας

Πύργος: Εικόνες-σοκ με παιδιά που κάνουν μάθημα έξω από καφενείο γιατί δεν έχουν Ιντερνετ

Μιχάλης Μάρδας

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Τελικά δεν ήταν μεμονωμένο το πρόβλημα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Cisco

Ανδρέας Ντίνης

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Το loading ταλαιπώρησε μαθητές, γονείς και δασκάλους – Για μεμονωμένα προβλήματα μιλά το υπουργείο

Μιχάλης Μάρδας

Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση μέσω Webex για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Μιχάλης Μάρδας

Ρόδος: Χάκερς μπήκαν σε διαδικτυακά μαθήματα, έβριζαν τους καθηγητές και ανέβαζαν ταινίες πορνό

Μιχάλης Μάρδας