Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Ασταμάτητη η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί, δραματικές εικόνες

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Ασταμάτητη η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί, δραματικές εικόνες

Newsroom eleftherostypos.gr

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Εντολή για την προληπτική εκκένωση ακόμη τριών κοινοτήτων, έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν πλέον 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους. Η πύρινη λαίλαπα δείχνει ασταμάτητη καθώς “καταπίνει” τα δένδρα, το ένα μετά το άλλο. Το μέτωπο της Πυρκαγιάς εκτείνεται σε μεγάλο μήκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας από τη φωτιά αλλά χάρις τις γρήγορες προσπάθειες της πυροσβεστικής τώρα βρίσκονται ασφαλείς.

Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τον Κρόνιο λόφο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007.

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν επικίνδυνα προς την περιοχή.

Δείτε το μήνυμα:

Πηγή: patrisnews.com