Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι το MyAuto και Audit-Car – Πώς θα λειτουργούν

Αυτοκίνητο

Newsroom eleftherostypos.gr

MyAuto και Audit-Car: Αν μέχρι χθες έπρεπε να προσκομίσετε σε κάποια δημόσια υπηρεσία την φωτογραφία σας ή να υπογράψετε, αυτό αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αλλά και οι ελεγκτικές αρχές θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία μέσω των δύο νέων ψηφιακών υπηρεσιών, «MyAuto» και «Audit- Car» όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Επί της ουσίας οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να οργανώνονται καλύτερα προκειμένου να βλέπουν άμεσα και γρήγορα ποιες υποχρεώσεις σε σχέση με το αυτοκίνητό τους έχουν τακτοποιήσει, ποιες έχουν “ξεχάσει” και ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.

Από την άλλη το κράτος θα μπορεί μέσω της “Audit- Car” να έχει άμεσα πλήρη εικόνα του κάθε οχήματος. Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα και ιδίως του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα μπορεί μέσω διασταυρώσεων να διαπιστώνει για παράδειγμα ποια οχήματα είναι ανασφάλιστα, αν έχουν εξοφληθεί ή όχι τέλη κυκλοφορίας, εάν ένα αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. κλπ. Οι δύο πλατφόρμες θα λειτουργούν ως “Μεγάλος Αδελφός” για όλα τα οχήματα.

Ποιες πληροφορίες θα υπάρχουν στις πλατφόρμες

Οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.). Οι πληροφορίες που θα εμπεριέχονται στο “MyAuto” είναι οι εξής:

α) η ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) η ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν,

γ) η περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) ο τύπος και το μοντέλο του οχήματος,

στ) η θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) ο τεχνικός έλεγχος του οχήματος,

η) η ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και

θ) η επίταξη του οχήματος.

Με πληροφορίες από το autotypos.gr  

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter