Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Σε κύκλωμα σωματεμπορίας «υπηρετούσε» ο αστυνομικός

Ηλιούπολη: Κατάθεση σοκ της 19χρονης – Τα βασανιστήρια, οι βιασμοί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Ιστοσελίδες ερωτικών ραντεβού, προφίλ με ψεύτικα στοιχεία, «ροζ» βίντεο και ταινίες ακόμα και για νόμιμες εταιρίες, προκαθορισμένα και ελεγχόμενα σημεία ερωτικών συνευρέσεων επί πληρωμή, τηλεφωνικά κέντρα για ραντεβού, οδηγοί για μετακινήσεις και… προστασία.

Ενα καλά οργανωμένο κύκλωμα trafficking κρυβόταν πίσω από τον εφιάλτη που ζούσε η 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη που βρισκόταν «δέσμια» για περισσότερο από ένα μήνα στις βίαιες προτροπές και υποδείξεις του 39χρονου αστυνομικού, που την εξέδιδε με τίμημα μερικών εκατοντάδων ευρώ. Ο προφυλακισμένος πρώην ειδικός φρουρός αναζητούσε για περίπου 10 χρόνια γυναίκες για σεξουαλική εκμετάλλευση, ρωτώντας κάθε άτομο που γνώριζε αν «έχουν κάποια γνωστή που θα την ενδιέφερε…».

Στο «πρακτορείο συνοδών» που είχε δημιουργήσει δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον επτά ακόμα γυναίκες, με τις Αρχές να εξετάζουν αν και αυτές βρίσκονται σε αντίστοιχη «ομηρία». Μετά τη σύλληψη του 39χρονου και τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων, τρία ακόμα θύματα του κυκλώματος επικοινώνησαν με τη δικηγόρο της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη, μόνο όμως η πρώην σύζυγος του αστυνομικού έχει προχωρήσει σε καταγγελίες.

«Ροζ» ταινίες

«Μας ρωτούσε να του βρούμε κοπέλες γιατί συνεργαζόταν με στούντιο και έψαχνε γυναίκες συνοδούς», αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο σκηνοθέτης ενός από τα μουσικά video clips στα οποία πρωταγωνίστησε ο 39χρονος αστυνομικός μερικά χρόνια πριν. Η δράση του φαίνεται να εκκινεί περίπου μια δεκαετία πίσω. «Μας είπε ότι έφτιαχνε ερασιτεχνικά ροζ βίντεο όταν τον γνωρίσαμε πριν από δέκα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άνδρας που βιντεοσκόπησε τον 39χρονο ως… κομπάρσο σε μουσικό βίντεο.

Ενα από τα πρώτα θύματα του αστυνομικού φαίνεται ότι ήταν η πρώην σύζυγός του, η οποία προχώρησε σε αίτημα στον εισαγγελέα Ανηλίκων ώστε να διερευνηθεί εάν υπήρξε εμπλοκή της 9χρονης κόρης της στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες σήμερα κατηγορείται ο 39χρονος. «Η μητέρα της ανήλικης κόρης του αστυνομικού ήταν το πρωταρχικό του θύμα, την οποία απειλούσε και είχε βιαιοπραγήσει στο παρελθόν ώστε να την απομακρύνει από το ανήλικο τέκνο της και να έχει την αποκλειστική επιμέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της πρώην συζύγου του αστυνομικού, Ελισσάβετ Τσέρτου.

Αλλες δύο γυναίκες, που φαίνεται ότι είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος trafficking, έχουν εκφράσει στη δικηγόρο της 19χρονης από την Ηλιούπολη την πρόθεσή τους να μιλήσουν στις Αρχές, δεν έχουν μέχρι στιγμής όμως προχωρήσει, λόγω φόβου, σε κάποια καταγγελία. Η 19χρονη είχε αποκαλύψει τουλάχιστον πέντε γυναίκες που δραστηριοποιούνταν στο διαδικτυακό πρακτορείο συνοδών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο σπίτι του Δ. έρχονταν σε διάφορες ώρες και οι υπόλοιπες κοπέλες, τα προφίλ των οποίων είναι στο site, η Νάταλι, η Τασούλα, η Αννα, η Τζούλια, η Λούσι, όπως είναι μάλλον τα ψευδώνυμά τους».

Για τουλάχιστον ένα μήνα ο 39χρονος εξέδιδε με απειλές και βία την 19χρονη σε σχεδόν καθημερινή βάση για το ποσό των 160 ευρώ, χρήματα τα οποία συνήθως κρατούσε όλα ο ίδιος. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν του αρκούσε και μεσολάβησε ακόμα και στο να υπογράψει η νεαρή κοπέλα συμβόλαιο με την πορνογραφική εταιρία Sirina. Με μπλουζάκι αυτής της εταιρίας μάλιστα είχε εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του. Η ελληνική εταιρία παραγωγής ερωτικών ταινιών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της το γεγονός, αναφέροντας ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Η 19χρονη ενδιαφερόμενη υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Sirina Entertainment με γνήσιο υπογραφής στο ΚΕΠ και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία που τηρείται αυστηρά και απαρέγκλιτα από όλους τους συντελεστές που λαμβάνουν μέρος, η οποία είναι η εξής: ζητείται ταυτότητα, ώστε να πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ενήλικος, ιδιωτικό συμφωνητικό με υπογραφή από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και ιατρικές εξετάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρίας.

Τατουάζ… μίσους

Ενα «κωδικοποιημένο» τατουάζ στο αριστερό στήθος του 39χρονου κρύβει ένα σύνθημα μίσους κατά… αστυνομικών. Πρόκειται για τον αριθμό 1312, τατουάζ που έχουν συνήθως άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το παράδοξο αυτό κρυμμένο σύμβολο έρχεται να προστεθεί σε 13 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα, γεμάτα με πειθαρχικούς ελέγχους και… διαθεσιμότητες.

Το 2010, μια φωτογραφία στο facebook, στην οποία φαινόταν μαζί με την πρώην γυναίκα του μπροστά από ένα τραπέζι με όπλα, χρήματα και ναρκωτικές ουσίες, τον είχε θέσει σε διαθεσιμότητα. Η υπόθεση μάλιστα είχε γίνει θέμα συζήτησης σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Πραγματογνώμονες αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για προϊόν μοντάζ και ο αστυνομικός επέστρεψε τελικά στη θέση του. Περίπου έξι χρόνια αργότερα ελέγχθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη, με κατηγορίες για παράνομη συμμετοχή σε ασφάλεια αθλητικών ομάδων, ενώ το 2019 βρέθηκε ξανά στο «μάτι του κυκλώνα», αυτή τη φορά για απειλές κατά της ζωής συναδέλφου. «Πίστεψέ με, μια σφαίρα θα φας στο κεφάλι», είχε στείλει με SMS στον αστυνομικό φρουρό, υποπτευόμενος ότι διατηρούσε σχέση με την πρώην γυναίκα του. Με αφορμή αυτές τις απειλές τον Ιούνιο ο 39χρονος είχε τεθεί σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης. Πρόσωπα από το παρελθόν του αστυνομικού κάνουν λόγο για άτομο που «γνώριζε πολύ καλά το νόμο αλλά και το πώς να “πέφτει στα μαλακά”, μετά τα συχνά πειθαρχικά του παραπτώματα». Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο 39χρονος να γλίτωνε χωρίς συνέπειες με τη «βοήθεια» συναδέλφων του, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο στις παράνομες δραστηριότητές του να υπήρχε και συνεργός αστυνομικός.

Ψεύτικα προφίλ, τηλεφωνήτριες και οδηγοί

«Ο Δ. έφτιαξε και δικό μου προφίλ στο site με ψεύτικα στοιχεία… βάζοντας φωτογραφίες και βίντεό μου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κλείσουνε ραντεβού μαζί μου», ανέφερε η 19χρονη σε κατάθεσή της στις Αρχές, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ιστοσελίδα εύρεσης ερωτικών συνοδών. Ο αστυνομικός φαίνεται ότι πρόλαβε να «ειδοποιήσει» τους… συνεργάτες του για τη σύλληψή του και η σελίδα κατέβηκε από το Διαδίκτυο, όμως οι Αρχές μπόρεσαν να εντοπίσουν τα «ίχνη» της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος, καθώς ροζ βίντεο και φωτογραφίες της 19χρονης υπήρχαν και σε άλλες ιστοσελίδες αντίστοιχου περιεχομένου.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης του παράνομου πρακτορείου είναι το ότι υπήρχαν τηλεφωνήτριες που έκλειναν τα ραντεβού, ενώ όλες οι γυναίκες που είχαν προφίλ στη σελίδα είχαν διαγράψει προφίλ και φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, το κύκλωμα είχε φροντίσει να έχει και οδηγό, για να μεταφέρει τις γυναίκες στα ραντεβού με τους πελάτες, τα οποία γίνονταν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες.

«Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο ο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού, τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απ’ έξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ.», περιγράφει χαρακτηριστικά στις Αρχές η 19χρονη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Viral: Ένα ζεϊμπέκικο που συγκίνησε τους πάντες – Η ανάρτηση του Γιώργου Τσαλίκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Τραυματίστηκε αστυνομικός αφού εμβόλισαν τη μηχανή του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν φέρονται να σκότωσαν έγκυο πρώην αστυνομικό- Τι λέει η οικογένειά της

Μαρίνα Μπενέκου

Συνελήφθη αστυνομικός που έκλεψε χρήματα κρατούμενων μεταναστών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προσαγωγή αστυνομικού για υπεξαίρεση χρημάτων από κρατούμενο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ερέτρια: Αυτοκτόνησε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ερέτρια: Θρίλερ με τον νεκρό διοικητή του Α.Τ. – Εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία;

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γαλάτσι: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό του σκύλου – «Δάγκωσε τον αστυνομικό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γαλάτσι – Ιδιοκτήτης του πίτμπουλ: Γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά – «Αμυνόμενος ο αστυνομικός» απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom