Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Δήλος: Πεντακάθαρο το λιμάνι – Εντυπωσιάστηκε ο Νορβηγός πρέσβης που είχε δει έναν σκουπιδότοπο

Δήλος: Πεντακάθαρο το λιμάνι – Εντυπωσιάστηκε ο Νορβηγός πρέσβης που είχε δει έναν σκουπιδότοπο

Newsroom eleftherostypos.gr

Δήλος: Λάμπει το λιμάνι της Δήλου, μετά τα σκουπίδια που το είχαν κατακλύσει τελευταία, με την άμεση παρέμβαση του δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Το λιμάνι της Δήλου κατά τη διάρκεια εργασιών πριν από την καλοκαιρινή περίοδο είχε σκουπίδια, μπετονιέρες, κάδους, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη του Νορβηγού πρέσβη στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen, ο οποίος ανέδειξε το θέμα στα σόσιαλ μίντια.

Αρχικά, ο κ. Andersen κατέγραψε το γεγονός, ενημερώνοντας ωστόσο πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως τα απορρίμματα, τα μηχανήματα και τα λοιπά στοιχεία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο περιβάλλον της Δήλου θα απομακρυνθούν τάχιστα.

Δήλος: To λιμάνι κατά τη διάρκεια των εργασιών

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενημέρωσε δημοσίως στο Twitter τον Νορβηγό πρέσβη πως θα χαρεί να μάθει ότι το λιμάνι του νησιού καθαρίστηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, και ο δήμος  βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναδιαμόρφωσης του χώρου.

«Συγχαρητήρια στον Δήμο και το υπουργείο Πολιτισμού για τον συντονισμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Από πλευράς του, ο κ. Andersen, απαντώντας, έγραψε πως όντως πρόκειται για φανταστικά νέα. «Το λιμάνι είναι καθαρισμένο και η Δήλος έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες με νέο πρόσωπο. Ευχαριστίες στον δήμο και το υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση και αποφασιστική δράση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός πρέσβης.

«Υπάρχει μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε εξέλιξη και το λιμάνι θα αλλάξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έμαθα επίσης ότι υπάρχουν σχέδια που ανακοινώνονται σύντομα για την ανάπτυξη του ιστότοπου για τη Δήλο», έγραψε ο Νορβηγός πρέσβης.

Ανάρτηση για το σπουδαίο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού έκανε και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αποκαλώντας τη Δήλο «θησαυρό».

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Δήλος: Έκπληκτος ο Νορβηγός πρέσβης με τα απορρίμματα στο νησί – Το «καυστικό» σχόλιο στο Twitter

Λάμπρος Κατσαρός

Η Δήλος κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή – Ο «αγώνας» να σωθούν τα μνημεία

George Michaelides

Νάσος Βαφείδης στον «Ε.Τ»: Η κλιματική αλλαγή απειλή Ελληνικά Μνημεία

Evanthia Karra